Het Rode Kruis opent giro 7244 om geld in te zamelen en de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De hulporganisatie zegt 30 miljoen euro nodig te hebben om de hulp wereldwijd op te schalen.

Het Rode Kruis ondersteunt landen met een overbelaste gezondheidszorg, zoals landen in het Midden-Oosten en Afrika. Daar ligt de nadruk vooral op goede voorlichting over hygiëne. In Azië is het Rode Kruis sinds het begin van de uitbraak actief. Naast China worden ook in Zuid-Korea pakketten met hulpgoederen uitgedeeld aan mensen die in quarantaine zitten. In Mongolië zijn 7000 flessen ontsmettingsmiddel uitgedeeld, onder meer op treinstations en het vliegveld.

Thaise passagiers Westerdam naar huis

De twee Thaise passagiers die een cruise hebben gemaakt met de Westerdam, zijn met 35 andere passagiers gisteren aangekomen op Suvarnabhumi. Ze hebben geen symptomen van het coronavirus, dus mochten naar huis.

Een 83-jarige Amerikaanse vrouwelijke passagier van het Nederlandse cruiseschip Westerdam is bij twee testen in Maleisië positief getest op het Covid-19 virus. Ze is in quarantaine geplaatst, haar echtgenoot van 85 jaar die negatief testte, blijft onder observatie. De negentien Thaise bemanningsleden zijn nog aan boord van het schip, dat in de haven van Sihanoukville in Cambodja ligt.

Nieuws-update over het Coronavirus

 • Wereldwijd zijn meer dan 71.000 mensen besmet met Covid-19 oftewel het Coronavirus. Er zijn 1.770 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Meer dan 10.000 mensen zijn ernstig ziek en in levensgevaar. Het merendeel van de patiënten zijn Chinezen.
 • In Thailand is een 45-jarige man, die was opgenomen met symptomen van het virus, ontslagen uit het ziekenhuis. Hij is de 15e patiënt die genezen is verklaard. In de Thaise ziekenhuizen verblijven nog 19 personen, van wie één ernstig ziek is.
 • De Chinese nationale gezondheidscommissie maakte bekend dat gisteren 2048 nieuwe besmettingsgevallen zijn geregistreerd in China, wat het totale aantal nieuwe gevallen daar op 70.548 brengt. In het land zijn gisteren 105 mensen overleden aan het virus. Een dag eerder overleden er 142 mensen.
 • Aan boord van het cruiseschip Diamond Princess dat in quarantaine in de haven van Yokohama ligt, zijn nog eens 70 gevallen van besmetting opgedoken waardoor het totaal aantal op 344 komt.
 • In Taiwan is zondag iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zou het vijfde sterfgeval buiten China zijn. Eerder meldden Japan, Hongkong, Frankrijk en de Filipijnen al een sterfgeval.
 • Australië gaat passagiers van het cruiseschip de Diamond Princess evacueren. Eerder gaven de Verenigde Staten, Hongkong en Canada al aan om hun inwoners op te gaan halen. Nederland is dat vooralsnog niet van plan. Er zijn vijf Nederlanders aan boord van het schip.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Update Coronavirus (10): Rode Kruis opent giro 7244 tegen verspreiding coronavirus”

 1. jan zegt op

  Corona 24 uur per dag > coronavirus Live-streaming
  https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

  Veel mensen maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus.
  Voor iemand die het aantal en de voortgang van de wereldwijde verspreiding van Coronavirus wil weten, bied ik deze livestream aan.

  Gegevensbronnen zijn afkomstig van verschillende sites.
  – Van ‘DXY’ en ‘QQ’ (genoemd als Tencent) van China, verzamel ik primair gegevens van het Chinese vasteland. Ze zijn vrijgegeven gegevens voor officiële aankondiging van China National Health Commission.

  – De gegevens van de andere landen worden op verschillende manieren verzameld.
  De meest snelle en nauwkeurige gegevens zijn afkomstig van Wikipedia. Ik bewonder de redactie van wikipedia.Editors van wikipedia vinden het nieuws van hun land in hun eigen taal en hebben het recente aantal coronavirus-infecties bijgewerkt. Collectieve intelligentie toont grote kracht. Wikipedia is absoluut een heel erg belangrijke bronsite in deze livestream.

  • Onno zegt op

   Wat ik vergeten ben te zeggen: hoezo en waarom heeft het Rode Kruis 30 miljoen euro nodig om de hulp of de bestrijding van Covid-19 wereldwijd op te schalen. Er is wereldwijd hemelaal geen enkele sprake van een dreiging van besmetting door dit virus. Dit is wel het geval in China. China is afgesloten, en China kan heus wel 30 miljoen euro in eigen munt vrij maken om in China het virus nog meer aan te pakken.
   Er wordt van de uitbreiding van Covid-19 een enorme onnofige hype gemaakt.

 2. Onno zegt op

  Het heeft helemaal geen zin om het Covid-19 op de voet te volgen. Woon en leef je in Nederland, dan is er niets aan de hand. Geen besmettingen, geen besmettingsdreigingen. Idem België. Woon en leef je in Thailand: er zijn nog 19 besmettingen, zij verblijven in ziekenhuizen, slechts één iemand ernstig ziek, er beginnen mensen genezen verklaard te worden.
  China, ten slotte: dit land in en uit is zo goed als onmogelijk. Vanuit Hubei noch Wuhan noch China zijn afgelopen weken nieuwe besmettingen de grens over gegaan. Alle bekende besmettingen zijn in China zelf.

  Het aantal dodelijke slachtoffers in de EU van Ciara en Dennis van afgelopen weekenden is groter dan die enkele overlijdens van afgelopen weken.

  • jan zegt op

   Onno ik weet niet of het zin heeft ? Miljardair Klokkenluider: Wuhan zegt Coronavirus Dodental is veel meer.. Hij beweert dat er zo’n 50.000 slachtoffers van het coronavirus zijn gecremeerd.?

   https://duckduckgo.com/?q=Guo+whengqui+corona+virus&t=ffsb&ia=news

   https://www.ccn.com/billionaire-whistleblower-wuhan-coronavirus-death-toll-is-over-50000/
   Er is natuurlijk ook n handels oorlog…aan de gang..het valt mij wel op dat de westerse media de zaak flink opblazen ? zonder over de echte cijfers te beschikken!
   Zeg maar gerust …olie op het vuur gooien!

   Big pharma joins hunt for coronavirus vaccine as outbreak escalates ?
   En ja het Rode kruis wil alvast ook n graantje meepikken ?

 3. Antonius zegt op

  Ja de euro verspreid zich met deze actie ook. Groet aan allen

 4. eddy zegt op

  Hebben ze geld nodig om hun eigen dik betaalde mensen nog wat meer bonussen uit te betalen , het is schandalig hoe ze altijd maar geld willen aftroggelen van de gewone mens …

 5. joskeshake zegt op

  Dat ze het geld maar vragen aan hun dikbetaalde CEO’s

 6. Marijke. zegt op

  Sorry maar van mij krijgt het rode kruis ook geen euro.Net wat mijn vorige schrijver zegt voor het salaris van de directeur.Jaren geleden gaf ik iedere maand automatisch iets.Maar op eigen houfje had het rode kruis het bedrag verhoogd zonder overleg.Gelijk mijn donatie opgezegd.

 7. MrM zegt op

  Hmm ik zit toch wel met een dubbel gevoel, heb best wat euro’s over, maar na diverse filmpjes op YouTube te hebben bekeken wat ze allemaal eten/vreten, echt alles wat leeft, BAH. En de on-hygiënische situatie daar op de markten dweilen ze daar gewoon met de kraan open.

  • Onno zegt op

   Het geld is bedoeld voor het Rode Kruis. Heeft niets te maken met wat in China wordt gegeten. In ieder geval g e e n vleermuissoep. Nieuwsuur-NPO2 heeft hier al aandacht aan besteed: veel is fake-nep! Je dient zelf ook kritisch te zijn, en niet zomaar alles geloven. Vandaar mijn eerdere reactie betreffende het Rode Kruis. Prima instelling, maar nog meer olie op de Corona-hype-vuur: onnodig!

   • HansNL zegt op

    Het lijkt me dat wat we horen uit China best wel een gefilterde versie is van de werkelijkheid.
    Het hele gedoe om het Wuhan-virus is natuurlijk een ramp, in de zin van face, voor het bewind, terwijl ook de economie een knauw van jewelste oploopt.
    Bezoek in YouTube de vlogs van bijvoorbeeld Serpentza of zijn maatje.
    Geeft toch een ietwat ander beeld en plaatst ook vraagtekens bij de verrichtingen van de WHO.
    De moeite waard.
    En zoals altijd zal de waarheid wel in het midden liggen, en dat is al erg genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website