Twee buitenlandse toeristen zijn gisteren ternauwernood gered van de verdrinkingsdood voor de kust van de Similan eilanden (Phangnga). Beide waren tijdens het zwemmen in moeilijkheden geraakt.

’s Ochtends werd een Chinese vrouw (47) voor Koh 5 uit het water gehaald en na spoedeisende hulp werd ze eerst met een speedboot naar het Takua Pa ziekenhuis gebracht en later naar het Phuket Mission Hospital. Een gids van Seastar Co zegt dat de vrouw zo’n 3 tot 5 minuten onder water moet hebben gelegen.

Het andere slachtoffer was een Zuid-Koreaanse man. Hij kwam twee uur later in de problemen voor Koh 4. Daar werd hij door een ander buitenlander uit het water getrokken. Nadat hij eerste hulp had gekregen, is hij overgebracht naar het Thai Muang ziekenhuis in Phangnga.

Jaarlijks verdrinken er tientallen buitenlandse toeristen tijdens hun vakantie in Thailand. Sommigen negeren de rode vlag die waarschuwt voor een gevaarlijke zee.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Twee toeristen uit zee gered bij Koh Similan”

 1. B.Elg zegt op

  Respect voor de Thaise hulpverleners die deze toeristen gered hebben.
  In Thailand zijn dit meestal onbetaalde vrijwilligers.

 2. Pieter zegt op

  Misschien heb ik het mis maar in mijn beleving is Phangnga en de Similan islands twee totaal verschillende gebieden.
  Similan islands in de Andaman zee, en Phangnga in de Phangnga bay, ten oosten van Phuket.

 3. T zegt op

  Klopt er staat zeker rondom Phuket vaak een gevaarlijke stroming, maar veel toeristen die verdrinken zijn de laatste tijd ook vnl. Aziaten die nooit zwemles hebben gehad en daarom sowieso al sneller verdrinken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website