Steeds meer zuidelijke provincies hebben te lijden onder hevige regen en overstromingen, het aantal is inmiddels opgelopen tot twaalf. Een deel van het treinverkeer is gestremd. Sinds donderdag regent het bijna onafgebroken in het Zuiden. Er worden steeds meer overstromingen gemeld en er zijn tot nu toe zijn elf personen om het leven gekomen.

De treinen naar het Zuiden gaan niet verder dan het station Thong Song omdat de rails onder water staat. De Thaise spoorwegen (SRT) hebben bussen ingezet. De nieuwe Thaksinarat Special Express Train No 31/32 rijdt tijdelijk niet meer op de route Bangkok-Hat Yai (Songkhla).

Volgens het Thai Meteorological Department heeft het onstuimige weer te maken met een lagedrukgebied boven Sumatra en de sterke noordoostelijke moesson boven de Golf van Thailand en het Zuiden.

Premier Prayut heeft het leger in het Zuiden opdracht gegeven om hulp te bieden aan de bewoners van de twaalf getroffen provincies. Ze assisteren bij het evacueren van bewoners, bouwen dijken met zandzakken en delen noodpakketten uit.

In Surat Thani zijn 16 van de 19 districten uitgeroepen tot noodgebied. Op het eiland Koh Phangan is de elektriciteit uitgevallen nadat vier elektriciteitsmasten waren omgevallen. Op Koh Samui staan enkele wegen onder water met hoogtes variërend van 30 cm tot 1,5 meter.

Foto: De gestremde trein tussen Phatthalung en Nakhon Si Thammarat.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Trein naar het zuiden gestremd door overstromingen”

 1. Nelly zegt op

  En in het Noorden moeten we de tuin sproeien

 2. Manou zegt op

  En op Koh Phangan doet de stroom het gewoon weer. Ok, af en toe valt het weg, maar meestal binnen een uurtje of 4 weer hersteld! 🙂

 3. Eric zegt op

  Er is zuid en zuid! Heb net een mailtje gekregen van een klant waarbij uitkomt dat de europese media er weer stevig tegen aan gaat. Hier in Phuket was het gisteren bewolkt en droog, vandaag een prachtig zonnige dag,vanuit Phuket naar het uiterste zuiden is 800 km,dus informeer goed en duidelijk.

  Zaterdag was er inderdaad een serieuse storm in Samui waardoor de luchthaven een paar uur dicht was.
  Maar Phuket is zoals ze zeggen business as usual met het weer., onze klanten waren de hele dag aan het strand

  • Danzig zegt op

   In Narathiwat, het uiterste zuiden, is de regen alweer voorbij. Er zijn geen overstromingen te melden. Of bedoel je een ander uiterste zuiden?

 4. thea zegt op

  O jee wat een ellende, wij vertrekken 19 december richting Bangkok om de dag erna door te vliegen naar Krabi, Ao Nang, is het daar ook noodweer?
  Weet nu niet wat we moeten doen.

  • lin zegt op

   Wij waren tot vandaag in bangkok en nu in pattaya prima weer hier , vrijdag gaan we naar krabi maar heb begrepen dat het daar wel ok is. 19 December is nog even dus zou gewoon de thaise berichten in de gaten houden. Fijne reis alvast!

   • Thea zegt op

    Dank je wel voor je antwoord!!!

  • Jordi zegt op

   Ik was gister in Ao Nang en het was stralend weer.. Nu in Koh Lanta met een strak blauwe lucht en gevoelstemperatuur van 39 graden.. Al twee dagen geen druppel regen gezien hier.

   • Thea zegt op

    Dank je wel voor je antwoord!!!

 5. sjors zegt op

  Nu 14 doden !!

 6. teun zegt op

  Als je de foto bekijkt, moet je je toch echt gaan afvragen hoe men denkt in de toekomst een HSL-lijn richting Maleisie en naar het noorden te gaan exploiteren.
  Het zal hier wel vaker regenen en zeker in de toekomst met klimaatveranderingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website