De Toeristische Autoriteit van Thailand (TAT) komt binnenkort met een voorlichtingscampagne waarbij toeristen wordt gevraagd om passende kleding te dragen tijdens de koninklijke crematieceremonie van koning Rama IX, die tussen 25 en 29 oktober in Bangkok gehouden wordt.

Toeristen kunnen zo hun mededogen en respect tonen aan het Thaise volk, aldus TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn.

De koninklijke royale crematie wordt gehouden bij Sanam Luang in Bangkok, andere toeristische activiteiten kunnen zoals gebruikelijk doorgaan, zegt de minister van Toerisme en Sport Kobkarn Wattanavrangkul. Ze is er van overtuigd dat veel buitenlandse toeristen begrip zullen hebben voor de Thaise cultuur en de sfeer van rouw. Ze verwacht dat deze periode geen het geen invloed heeft op de plannen om naar Thailand te komen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toeristen wordt verzocht zich passend te kleden tussen 25 en 29 oktober”

 1. l.lagemaat zegt op

  Of de andere toeristische activiteiten kunnen doorgaan, is maar de vraag.

  Vermoedelijk zullen een aantal uitgaansgelegenheden, zeker op de donderdag 26 oktober, de
  dag van de crematie, rekening moeten houden met een aantal voorstellen c.q.maatregelen, die
  gedaan worden door de overheid. Denk bijvoorbeeld aan geen verkoop van alcohol in die periode of 1 dag
  sluiting tijdens de crematie uit respect voor de overleden koning.

 2. erik zegt op

  Passende kleding. Ik hoop dat men die toeristen vertelt wat ‘passend’ is. Men zal geen ‘eerste grijs’ verlangen maar een sans manches kan wel eens te ver gaan of oben ohne wat men in strandplaatsen nu eenmaal vaak ziet.

  Ik denk dat je daar geen eisen aan moet stellen; mensen komen voor vakantie en willen er losjes bij lopen. En dat is in strandplaatsen anders dan op een markt in de Isaan. Respecteer die keus dan ook.

  Ook ik verwacht een schenkverbod op de donderdag maar dat moeten toeristen dan wel weten. Dan kunnen ze wat inslaan en op de hotelkamer een feessie bouwen….Want, met alle respect, een gewone toerist weet niets van de gevoelens naar de overleden Koning.

  “.Toeristen zullen begrip hebben voor .”. Blijf hopen, mevrouw Kobkarn. En bereid je voor op een teleurstelling. Het is weer eens vlees noch vis.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Als ik zie hoe toeristen er soms bijlopen op bepaalde plaatsen, dan vind ik het niet meer dan normaal dat men eisen stelt m.b.t. passende kledij.
   Bijna altijd zal je op borden kunnen zien wat men met passende kledij bedoelt.
   Moeilijk om te begrijpen is dat niet. Zelfs de grootste Neanderthaler moet in staat zijn dit te begrijpen.

   Net zoals je zegt is Sanam Luang geen strandplaats, een marktplaats in de Isaan of waar dan ook, of een plaats om een avondje te gaan barhoppen met de vrienden.
   De begrafenis is niet bedoelt als toeristische attractie, al zullen vele toeristen dat zo wel zien en zich naargelang kleden.

   Passende kledij is altijd al van toepassing geweest wil men bepaalde plaatsen betreden.
   Voor de begrafenisperiode zal men waarschijnlijk nog wel extra kledingvoorschriften opleggen, en zeker in de omgeving van Sanam Luang.

   Indien men zich niet passend wil kleden omdat het vakantie is en men er wat “losjes” wil bijlopen (wat daar dan allemaal onder verstaan kan worden) dan moet men daar weg blijven.
   Men moet hier de kledijkeuze van de toerist niet respecteren omdat hij in vakantie is.
   Het respect moet hier komen van de toerist m.b.t. de begrafenis van de Koning en niet omgekeerd.

  • chris de boer zegt op

   Ik ben niet zo negatief gestemd. In al die maanden na de dood van Koning Bhumibol waarin ik – zoals elke zaterdag en zondag – over de drijvende markt in mijn buurt (in Bangkok) struin heb ik alleen maar toeristen gezien die zich passend kleedden, zelfs velen in zwart zoals de regering had gevraagd. Er zijn altijd toeristen die zich niks aantrekken van hun omgeving en doen alsof het hun vaderland is (of het vakantieland zich maar aan moet passen aan hen omdat zij nu eenmaal geld inbrengen) maar ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de toeristen respect betonen. Wellicht komen er zelfs toeristen op de crematie af. Het is tenslotte een uniek evenement.

  • JACOB zegt op

   Voor men naar een land reist is het aan te bevelen iets van de cultuur te leren,in dit geval de Thaise,ook is het goed om te weten hoe een Thai aan zijn Koning was gehecht,vele Thaien waaronder mijn vrouw hebben in hun leven slechts 1 Koning gehad,destijds 13 oktober toen de Koning overleed kon men in de kortst mogelijke tijd zwarte t shirts kopen met opschrift en nummer 9,op mijn vraag aan de verkoper of er ook zwarte overhemden waren moest hij mij teleurstellen,doch als U zelf een zwart overhemd heeft zullen wij hem voor U bedrukken,de volgende dag terug en jawel het overhemd werd netjes en gratis bedrukt,het door mij te betuigen respect werd door de mensen gewaardeerd,dus toeristen probeer U een beetje respectvol te kleden,en mocht er een drankverbod zijn accepteer het en drink water voor 1 dag.

 3. Henk zegt op

  Ik denk dat verwacht wordt dat we witte of zwarte kledij dragen in het openbaar.

  Aan het strand zal het ons niet kwalijk genomen worden.
  De meeste Thais zijn veel verdraagzamer naar westerlingen dan veel westerlingen naar westerlingen wanneer het gaat over de Thaise cultuur.

 4. Jo zegt op

  Ik heb er totaal geen moeite mee, draag al sinds het overlijden zwarte of witte polo’s
  Voor mij lekker makkelijk, kom uit een geüniformeerd beroep en ben dus gewend om gewoon iedere dag hetzelfde aan te trekken.
  Verder vind ik het normaal dat mensen passende kleding aantrekken bij bepaalde happenings of gelegenheden. Stoor me ook aan de mensen die zo nodig in een hempje zonder mouwen hun spieren of tattoos moet showen in het winkelcentrum of restaurant, liefst met nog wat zweetlucht van gisteren 🙁

 5. Arie zegt op

  Ik kan maar alleen maar zeggen als vele jaren Thailand ganger dat je gewoon respect moet tonen voor hun geliefde koning en trouwens als toerist is 3 dagen toch niet erg.
  pas u aan naar lands gebruiken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website