Buitenlandse toeristen die Thailand bezoeken zijn onaangenaam verrast over het plan van de junta om toeristen te volgen met een speciale Simcard, ze vinden de maatregel te drastisch en vrezen voor hun privacy.

Een verslaggever van Bangkok Post ging de straat op en vroeg willekeurige toeristen naar hun mening over de plannen van de militaire regering om een speciale Simcard te verstrekken die het mogelijk maakt om gebruikers te volgen, te lokaliseren en de belgeschiedenis in te zien. De Thaise overheid zegt dat dit nodig is vanwege staatsveiligheid en grensoverschrijdende criminaliteit.

Een 45- jarige toerist uit Denemarken zegt: “Ik zal nooit een Thaise SIM-kaart kopen waarbij de overheid mij kan volgen. Dit is een inbreuk op de privacy”. Gebruik maken van roamingdiensten is voor hem dan de beste optie.

Een Russische toerist laat weten de maatregel belachelijk te vinden. Een toerist uit Nederland, die anoniem wil blijven, zegt dat hij de maatregel wel begrijpt, maar dat het toeristen zal afschrikken. Mogelijk dat toeristen dan voor een andere bestemming gaan kiezen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Toeristen negatief over trackingfunctie Thaise Simcard”

 1. ruud zegt op

  Het ontgaat me volstrekt, hoe de overheid zich dit voorstelt.
  Iedere toerist moet verplicht zo’n sim in zijn telefoon stoppen en die voortdurend met opgelade batterij bij zich hebben?
  Als je dat niet verplicht, hoe wil je er dan boeven mee vangen?

  • Jan zegt op

   Tevens vind ik het een discriminerend idee, want onder de Thaise bevolking schijnen dus géén boeven rond te lopen?

  • Peter zegt op

   Heel heisa voor niets.
   Voor alle duidelijkheid, je wordt niet verplicht om die simkaart te kopen maar als je als toerist in Thailand bent en je wil een Thaise simkaart dan kan je alleen deze speciale simkaart voor toeristen kopen.
   Expats en Thai kunnen nog steeds een gewone simkaart aanschaffen. Je kan ook gewoon je simkaart van Nederland of Belgie in je telefoon houden. Niemand verplicht je om die simkaart te kopen als je geen Thaise simkaart wenst.

  • Harry zegt op

   Je kan gewoon een Thai vragen je Simcard te kopen, probleem opgelost.

   Natuurlijk mag de junta je op deze manier niet volgen. Het is duidelijk inbreuk op de privacy. Maar ze doen het toch gewoon en je kunt je afvragen of je zelf zo veel te verbergen hebt dat niemand mag weten waar je uithangt. Persoonlijk vind ik het een negatieve ontwikkeling. Schijnbaar is de junta er niets aan gelegen het toerisme op gang te houden, dom van ze.

   • henk zegt op

    Ik betwijfel of je een ander een sim kaart kan laten lopen.
    Je moet je bij aanschaf legitimeren en het nummer wordt geregistreerd.

 2. Dick zegt op

  laat een Thai voor jou een Sim kaart kopen. Probleem opgelost

  • Jack G. zegt op

   Mocht het ingevoerd gaan worden komen op internet en uiteraard op Thailandblog stukken te staan met de aanbevelingen hoe je zoiets kan omzeilen als je al überhaupt al tot aanschaf van zo’n product had willen overgaan. Ik moet zeggen dat het laatste jaar eigenlijk bijna tot geen vragen over goedkoper bellen/surfen dan met je eigen NL mobieltje met een gepeperd tarief op Thailandblog hebben gestaan. Het was een paar jaar geleden een veel voorkomende vraag hier. Er ontstaat op de luchthaven Suv ruimte voor een extra Foodcourt na de sluiting van de simkaartwinkels. Ik ben wel benieuwd wat er straks weer verzonnen wordt om het gevaar tegen te houden. Ik gok bloeddruk meten bij de stempelambtenaar op de vliegvelden en grensovergangen.

  • Ceessdu zegt op

   Ten dele een Thai mag niet meer dan Twee telefoonnummers op zijn naam hebben sinds kort.

 3. karel zegt op

  Ik weet niet waarwoor iedereen bang is van die special simkaart. Je gaat naar Thailand en je verblijft in je hotel, doet uitstappen of trekt rond om vele steden en bezienswaardigheden te bezoeken.
  Wat kan het mij dan schelen of de Thaise overheid weet waar ik ben of niet ????
  Als je niets te verbergen hebt wat is er dan eigenlijk veranderd???
  Ik vind het zelfs een goed idee als men mensen kan volgen die op linke plaatsen komen om bv drugs te kopen of kinderprostitutie op hun lijstje heben staan. Die addressen zijn gekend door de overheid en daar moet je dus NIET zijn.
  Voor mijn is dit een storm in een glas water.

  • Peter V. zegt op

   Je geeft zelf aan dat die adressen bij de roverheid bekend zijn.
   Bij de onschuldige tourist niet.
   Mocht die per ongeluk wel een keer ergens vertoeven waar drugs worden verhandeld, dan is de kans aanwezig (groot?) dat de bewijslast om wordt gedraaid:
   De tracker heeft aangegeven dat men daar was, ergo, men heeft drugs gekocht.
   Ga dan maar eens bewijzen dat het niet zo was…

  • Guus zegt op

   Je geeft zelf al aan die adressen waar onder andere pedofielen komen zijn al bekend bij de overheid. Maar die doen er niets aan. Want daar verdienen ze aan. Maar als je als toerist een potje gaat bridgen of klaverjassen weten ze je wel te vinden. Als je het woord privacy niet begrijpt heb je inderdaad geen probleem. Maar regeringen gebruiken de angst voor terror, om iedereen te kunnen volgen. En verkopen o.a. jou koopgedrag aan bedrijfen. Koop maar eens iets online. Ik kocht wat bij Lazada. En als ik maakt niet uit welke app. op mijn telefoon b.v. het A D krijg ik reclame van Lazada. Ze weten op een gegeven moment alles van je. Daar word je toch beroerd van !

 4. rob zegt op

  De maatregelen zijn wat verzacht, eerst de Expat ook, nu alleen de toerist. Hoie willen ze deze simkaart verspreiden, bij immigration, dus de wacht lijnen op het vliegveld worden nog langer. Laat een Thai deze kaart kopen, geen hond die er naar kraait.

 5. jasper van Der Burgh zegt op

  Mijn vrouw koopt altijd de simkaarten, ik hoef alleen te bellen. Snap namelijk niets van het Thaise schrift, ook niet als er in het thais staat: druk hier voor engels.
  Ben in dat verband dan ook benieuwd of de toeristenkaarten standaard in het engels /russisch/chinees zijn.

 6. Piloot zegt op

  Laat ik nu gedacht hebben dat thailand een vrij land is,niets is minder waar,
  Vig brother wil overal de hand op leggen.

 7. Ceessdu zegt op

  Ten dele een Thai mag niet meer dan Twee telefoonnummers op zijn naam hebben sinds kort.

 8. Daniël M zegt op

  Ik weet niet of ik voor of tegen moet zijn. Ik heb eerder de neiging om tegen te zijn.

  Maar hoe zit dat hier in België en Nederland?

  Ik ben geen sim-kaart expert, maar ik maak mij de volgende bedenkingen:

  Is het niet zo, dat als je de hulpdiensten belt met jouw gsm of slimme foon, dat ze dan in de centrale kunnen zien vanwaar je belt? Als ze dat ook zouden invoeren in Thailand, dan zal het een pak eenvoudiger zijn om te vertellen waar je bent als je in nood bent.

  Valt het u niet op, dat als je jouw land verlaat, steevast een sms’je krijgt m.b.t. roaming. Wordt je dan niet gevolgd (door de telekom-operator)?

  En zoals reeds gesuggereerd werd in eerdere reakties, kun je een sim-kaart kopen via een Thaise kennis.

  Binnenkort op de Thaise zwarte markten: sim-kaarten zonder tracking?

 9. Hendrik S. zegt op

  Ik ben is een keer een tijdje in Singapore geweest. Paar jaar terug 2012-2013.

  Daar moest ik bij de 7-11 mijn paspoort geven voor kopie/scan ter registratie van een sim kaart.

  Vroeg ook wat daar de reden van was en dat is indien jij iets heb gedaan (denk aan een overval of mishandeling) dan kan de politie aan de hand van het telefoonnummer zien wie het is. Hiermee weten hun met wat voor persoon zij te maken krijgen wanneer ze naar een melding rijden.

  Uiteraard kan het ook andersom (in geval van ontvoering) werken. Dan kunnen ze jou vinden aan de hand van je nummer.

  Mvg, Hendrik S.

 10. Hendrik S. zegt op

  En het maakt niet zoveel uit. Ze kunnen je nu ook afluisteren.

  Het is alleen wel van groot belang dat ze deze gegevens niet doorverkopen aan derden. Anders wordt er wel met je privacy gekloot.

  Mocht je 1 gek (op jaarbasis) die zichzelf wilt opblazen en hierbij 20 mensen met zich meeneemt, kunt TEGEN HOUDEN met deze maatregel, vinden jullie deze maatregel dan wel waard?

  Mvg, Hendrik S.

 11. ReneH zegt op

  Ik gebruik mijn tijdelijke Thaise simkaartje (op mijn tweede telefoonl) alleen om te kunnen bellen binnen Thailand. Met roaming kost dat zo’n € 3 per minuut (gesprekken afgerond op hele minuten). Met zo’n junta-sim kan ik mijn telefoon toch gewoon op de vliegtuigstand zetten wanneer ik niet bel?
  Overigens: eerst maar eens zien of het doorgaat. Ze willen tenslotte zo veel mogelijk toeristen trekken. Als die geen zin in zo’n kaartje hebben gaat het waarschijnlijk gewoon niet door.

 12. Wallie zegt op

  Er is maar een soort sim-card, zoals wij die nu kennen / hebben, in Thailand is dat niet anders dan hier, het hele goede is opgeklopt, net zoals de departure en arrival card dat een hoop werk genereert en waarvan controle niet te doen is. Ik haal mijn schouders er voor op.

 13. rob zegt op

  Ik heb zelf een telefoon met dubbele sim kaart en als ik het nodig vindt kan in de Thaise sim kaart gewoon uitzetten. Maar als je niks vreemds uitvoert en je je gedraagt heb je ook niks te vrezen.

 14. Mvg * lucky * zegt op

  U zegt wel laat een thai een simkaart kopen en het probleem is opgelost,vergeet dat al maar snel want een thai moet nu wel indenditeitskaart voorleggen,zo is hij wel den dader als jij iets uit spookt met de kaart die hij voor u heeft gekocht! Ik denk dat hij u wel gaat bedanken.

 15. rob zegt op

  Denk je dat de overheid in Thailand de 12 miljoen toeristen in de gaten kan houden ,het is meer bangmakerij.
  Zojuist 11/8 een bom ontploft in HUA HIN ,Dat konden ze ook niet zien aankomen .

  A:S Donderdag vertrek ik weer naar Jomtien maar blijf alerter wat het uitgaan betreft zo ook op het strand en boulevard van Pattaya en Jomtien .

  Blijft nu de vraag of er nog meer toeristen weg blijven ???

  Het ging toch al zo beroerd !!!!

  En ik hou gewoon mijn Thaise sim kaart aan ben ik ook bereikbaar voor onze Thaise vrienden.Ik heb niets te verbergen.

  • rob zegt op

   Alerter t.a.v. wat? Simcontrole, aanslagen of berovingen? Als toeristen wegblijven, zal t toch meestal door het laatste zijn ?.En ja al die toeristen via hun mobiel volgen, zou wel alle werkloosheid oplossen, haha.

 16. theoS zegt op

  Het gaat mij erom dat de Thaise overheid mij wil dwingen om een SIM card te gebruiken zo dat hun mij kunnen “tracken”. Dit is hetzelfde als een electronische enkelband en ik weiger om hieraan mee te doen. Wat ik in mijn eigen tijd doe en waar ik mij bevind gaat hun geen donder aan. Zelfde met dat formulier invullen waar en wat je doet. Weiger ik en heb er ook nooit 1 ingevuld, krijg er geeneens 1 bij de Immigration. Niet bij 90 dgn melding of retirement extension. Bevalt het ze niet kunnen zij mij de deur wijzen. Rant over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website