De Thaise paspoorten van Thaksin mogen dan op 26 mei ingetrokken zijn, het is voor de voormalige premier geen belemmering om te reizen. Zo bezocht hij gisteren de Champions League finale in Berlijn, die overigens met 3-1 door Barcelona werd gewonnen ten koste van Juventus.

Vlak voor zijn reis naar Duitsland bezocht hij Montenegro om daar zijn paspoort te vernieuwen, zo schreef zijn dochter Paetongtran schreef op haar Instagram account: @ingshin21.

Thaksin bezit ook de Montenegrijnse nationaliteit en kan dus gewoon reizen op het paspoort van dat land. Een dergelijk paspoort krijg je cadeau als je voor een paar ton investeert in het land.

De voormalige premier ontvluchte Thailand in 2008, voordat hij zou worden veroordeeld op beschuldigingen van corruptie. Zijn reguliere- en diplomatieke Thaise paspoorten werden kort daarna ingetrokken. Om toch te kunnen reizen regelde hij een paspoort van Montenegro en hij schijnt ook een ​​Nicaraguaanse paspoort te hebben. Toen zijn zus Yingluck aan de macht kwam kreeg hij in 2011 van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Surapong Tovichakchaikul, zijn Thaise paspoorten terug.

Nadat hij recentelijk in een interview de adviesraad van de koning beschuldigde van steun voor de militaire staatsgreep in mei 2014, werden zijn Thais pasporten voor de tweede keer ingetrokken. Ook wordt hij nu verdacht van majesteitsschennis.

De Nationale Anti-Corruptie Commissie in Thailand overweegt ook een rechtszaak tegen Yingluck wegens het verstrekken van een Thais paspoort aan haar broer in 2011.

3 reacties op “Thaksin kan ook zonder Thais paspoort op reis”

 1. Frans Nico zegt op

  Als Thaksin een huis van € 500.000,- koopt in Spanje krijgt hij er een verblijfsvergunning bij voor de duur dat hij het huis aanhoudt. Zo komen de Russen ook naar de EU. Leuk he? die voordeeltjes. Hoezo corruptie? Ik vraag mij soms wel af wat het verschil is….

 2. J.Jordaan zegt op

  Wat maakt het allemaal uit. Deze man is voor Thailand ongrijpbaar, Hij heeft van alles verkeerd gedaan.
  De meeste rijken en hoge militairen hebben allemaal boter op hun hoofd.
  Ik denk dat hij het alleen jammer vind dat hij niet naar zijn geboortegrond kan reizen.
  Daar sraffen ze hem al genoeg mee.
  J.Jordaan.

  • KhunBram zegt op

   Mensen doen soms domme en onverstandige dingen.
   Bijna altijd doordat er meer geld voorhanden is OM iets te doen.
   Maar…..dat iets is SOMS niet ok, maar in zijn geval heeft hij ook vele vele mensen geholpen, en systemen ingevoerd die WEL ok waren, en waar mensen nog steeds dageijks de voordelen van ondervinden.
   Begrijpelijk, maar jammer dat daar bijna nooit iets van gemeld wordt.
   Doe je, als voorbeeld, 98% goed en 2% onverstandig cq. verkeerd, wordt je om die 2% met de grond gelijk gemaaid.
   Lijkt nl wel.

   KhunBram.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website