Thaise telefoonnummers worden aangepast

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
11 augustus 2016

De nationale telecom autoriteit wil een “1” toevoegen aan bestaande telefoonnummers om zo het aantal vaste en mobiele nummers te verhogen met 550 miljoen.

Nummers die beginnen met 02 worden dan 012. Bij oproepen naar vaste nummers in provincies moeten een 1 worden toegevoegd.  Zo word 053-123 456 aangepast naar 015-312 3456.

“De aanpassing van de vaste nummers moet in 2021 ingaan”, aldus Prawit Leesathapornwongsa, een commissaris van de National Broadcasting en Telecommunicatie Commissie (NBTC).

Er worden 500 miljoen nummers gereserveerd voor de mobiele markt en 50 miljoen nummers voor vaste telefoons. De NBTC telecom commissie heeft al ingestemd met de nieuwe driecijferige prefix voor vaste nummers, zei de heer Prawit.

Thailand wil het aantal telefoonnummers uitbreiden omdat er meer vraag is door de digitalisering van de maatschappij.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise telefoonnummers worden aangepast”

  1. Martin zegt op

    Volgens mij gaan thai ook hard door nummers heen omdat toeristen standaard al een sim krijgen op het vliegveld. Ook heb ik iemand een nieuw nummer zien nemen omdat de betekenis van dat nummer mooier was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website