De regering trekt dit jaar ruim 895 miljard baht uit voor de infrastructuur in het land. Het gaat om 36 projecten zoals de aanleg van dubbelspoor, veerdiensten, metrolijnen, snelwegen, havens en uitbreidingen van luchthavens.

De veerdienst Hua Hin – Pattaya, wordt uitgebreid met de routes Hua Hin – Bang Pu (Samut Prakan), Pattaya – Bang Pu en Pattaya – Pran Buri (Prachuap Khiri Khan), aldus regeringswoordvoerder Sansern.

De aanleg van drie lijnen dubbelspoor staat al op de rit: Lop Buri – Pak Nam Pho (Nakhon Sawan), Hua Hin – Muang (Prachuap Khiri Khan) en Nakhon Pathom – Hua Hin.

Naar verwachting wordt het contract voor de aanleg van de eerste twee routes van de Thai – Sino spoorlijn dit jaar getekend: Bangkok – Nakhon Ratchasima en Nakhon Ratchasima – Nong Khai.

Dit jaar begint ook de aanbestedingsprocedure voor de uitbreiding van de Airport Rail Link van Suvarnabhumi Airport naar Don Mueang Airport. Verder wordt het bagagesysteem van de luchthaven Suvarnabhumi flink verbeterd.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Thaise regering wil fors investeren in infrastructuur”

 1. Daniël M. zegt op

  Ik heb inderdaad vastgesteld dat er gewerkt wordt aan de spoorweginfrastruktuur: zowel in Bangkok, viadukt naar Don Mueang en een andere viadukt van Bangkok naar Rangsit. Ook in Khon Kaen wordt er naast het spoor gewerkt: spoorverdubbeling?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Daniël M. zegt op

   Aanvulling/korrektie: vanmorgen heb ik in Khon Kaen, niet ver van het bussstation, nieuwe pijlers voor de bouw van een viadukt naast het bestaand spoor gezien.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website