De Thaise politie heeft twee meisjes van acht jaar opgepakt omdat ze stemlijsten van de muur van een school hadden getrokken. Ze worden daarom beschuldigt voor het “belemmeren van het referendum proces” en “het vernielen van publieke eigendommen”.

De meisjes lieten weten dat ze de kleur van de lijsten (roze) zo mooi vonden.

In Thailand heerst spanning voor het referendum op 7 augustus over een concept grondwet die volgens de militaire machthebbers goed is voor het land. Critici zeggen dat de grondwet de militairen alleen maar meer macht geven.

Het militaire regime heeft in de aanloop naar het referendum, besloten dat discussies of campagnes over de grondwet verboden zijn.

Een politiechef zegt dat de twee daders hebben bekend, maar dat ze niet worden gestraft vanwege hun jeugdige leeftijd.

Bron: Reuters

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thaise politie arresteert twee achtjarige meisjes voor roze papiertje”

 1. Khun Peter zegt op

  De Thaise politie krijgt het nog druk. Nu moeten ze ook nog apen gaan arresteren…., zie hier: http://www.nationmultimedia.com/politics/Referendum-jitters-30291346.html

  • peter zegt op

   Woeeeeahhhhhhhhh
   Denk dat ze de kleur van het papier moeten veranderen
   Apen . kinderen houden van roze, wie nog meer? ladyboys?

 2. René zegt op

  Diegene die die 2 kinderen arresteerde zou zich dringend eens psychisch moeten laten nakijken. In Thailand zijn papiertjes een belangrijkere zaak dan 2 kinderen. Schande voor die puntenslijpers.
  Ik hoop dat de overheid deze sabelslepers ook eens aan de tand wil voelen en zich niet alleen bezig houdt met de heilige papieren oorlog van de overheid.

 3. Tino Kuis zegt op

  Khun Peter had het al over die ondeugende aapjes in Phichit.

  In Sisaket (Isaan) zijn kleine vlaggetjes in beslag genomen met de tekst กา โน oftewel Kaa No. Kaa betekent (af)vinken zoals op een stembiljet en No betekent natuurlijk No. ‘Stem Nee’. De politie deed een diepgaand onderzoek tot bleek dat het reclame was voor een koffiemerk ‘Kaa No’ genaamd.
  Op Facebook staan afbeeldingen van stemlijsten die half gescheurd vrolijk in regen en wind buiten heen en weer fladderen.
  Er valt gelukkig altijd veel te lachen in Thailand!

  • Tino Kuis zegt op

   En dan deze:

   ‘Renowned anti-junta law scholar under fire over ‘vote no’ campaign.’
   http://prachatai.org/english/node/6390

   Die man is Worachet Pakeerut. hoogleraar rechten aan de Thammasaat Universiteit. Als hij wordt aangeklaagd, wat heel waarschijnlijk is, kan hij maximal 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

 4. Frans Nico zegt op

  Militaire coupplegers die de grondwet naar hun hand willen zetten en ter legitimatie een fakereferendum uitschrijven waarbij discussies of campagnes over de grondwet verboden zijn, is tekenend voor het democratisch gehalte van een dergelijke volksraadpleging. Het geeft de militairen legitimiteit die het niet verdient. Thailand wordt teruggeworpen naar vóór 1932.

 5. lydia zegt op

  Even toespreken kan geen kwaad. Bijbrengen van waarden en normen mag hier in Nederland óók vind ik. Die roze papiertjes zijn wel het begin van vernielingen op latere leeftijd. Als je andermans spullen niet respecteert op jonge leeftijd, doe je dat later ook niet.

  • Frans Nico zegt op

   Ieder mag natuurlijk een eigen mening hebben, maar dit slaat echt nergens op. Meisjes van 8 jaar arresteren voor het “belemmeren van het referendum proces” en “het vernielen van publieke eigendommen”, terwijl kinderen van die leeftijd geen flauw benul hebben dat wat ze deden zo’n “militaire” reactie zou uitlokken. Of is het door een kind wegwerpen van een snoeppapiertje ook een staatsondermijnende activiteit? Een volwassene is in staat gevolgen van zijn daden te overzien. Een kind kan dat nog niet. Het toont maar weer eens aan hoe paranoia de huidige Thaise staat er aan toe is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website