De Royal Thai Navy werd door touroperators op Koh Racha Yai ingeschakeld om te helpen 177 Thais en toeristen van het eiland te halen en terug te brengen naar het Phuket Deep Sea Port. De toeristenboten, die hen naar het eiland in de Andaman Zee gebracht hadden konden niet varen vanwege stormachtig weer en golven tot wel 5 meter hoog.

De Royal Thai Navy Third Area Commander, Admiral Somnuek Prempramot, zei: “De toeristen, voornamelijk Russen en Chinezen, waren sinds maandag op het eiland, maar konden door het slechte weer niet terug. Wij werden daarop gevraagd te assisteren en stuurden RTMS Narathiwat om de toeristen terug te halen naar Phuket. Daar zijn zij gisteravond laat (8 augustus) veilig aangekomen. De trip terug kostte wel 4 uur vanwege het slechte weer, terwijl de overtocht normaal niet meer dan 90 minuten vergt.”

Als oud-marineman vond ik het leuk om de Thaise marine goed in het nieuws te zien werken, vandaar dit korte bericht.

2 reacties op “Thaise marine haalt 161 toeristen van Koh Racha Yai”

 1. Top martin zegt op

  Ik ben ook ,,oud Marine,, man. Hrs Holland. Prima dat de Thai Royal Navy een ,,handje help,,.
  Ook voor hun een uitstekende en realistische oefening.
  Na het drama met veel chineese doden een paar weken geleden bij Phuket, een zeer goed verhaal, ook voor Thailand en niet alleen voor de touristen in kwestie

 2. stevenl zegt op

  De toeristen konden niet terug omdat er een verbod op uitvaren was. En ja, het was ruig, maar 5 meter is overdreven. Ik was zelf niet buiten (zie het verbod), maar schat de hoogte van de golven een meter of 3.

  Dit betrof allemaal hotelgasten, die nu terug moesten om hun vliegtuig te halen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website