Geloof het of niet, maar het leger en het ministerie van Financiën hebben een overeenkomst gesloten om toeristische activiteiten te gaan ontplooien op militaire basissen. Ze hebben zelfs een aparte toerisme-officier benoemd, namelijk Major-Generaal Pawarit Jamsawangng.

Deze toerisme-officier gaat op korte termijn een bijeenkomst beleggen tussen het leger, de luchtmacht en de marine. Alle drie moeten ze op hun terreinen toeristische activiteiten gaan ontwikkelen.

Nine-Army Battle Historical Park

Als eerste wordt een start gemaakt met het opknappen en promoten van het Nine-Army Battle Historical Park in de Kanchanaburi provincie. Daar heeft het ministerie van toerisme 30 miljoen baht voor uitgetrokken, ruim 700.000 euro.

Maar de marine heeft ook eilanden en stranden in haar bezit. Die zijn nu nog afgesloten, maar kunnen zonder probleem open gesteld worden voor het publiek. Maar ook het Tong Chai Special Forces Camp in Sakon Nakhon zou verhuurd kunnen worden aan bedrijven voor een dagje teambilding.

Veertig basissen

In totaal zijn er in Thailand 40 militaire basissen die opengesteld kunnen worden voor toeristen. Zestien van The Royal Thai Army, 14 van The Royal Navy, acht van de luchtmacht en twee van het ministerie van defensie.

Open Dagen op militaire basissen trokken tot nu toe jaarlijks 200.000 bezoekers, waaronder 60.000 studenten.

4 reacties op “Het Thaise leger wordt een toeristische trekpleister”

 1. Leo zegt op

  Er zijn nu ook al stranden op militaire basissen tegen een geringe vergoeding geopend voor het publiek, bv. het strand van de Royal Navi bij Sattahip. Ben er zelf wel eens geweest,was er vrij druk met zowel Thaien (veel bussen met scholieren) als toeristen.

 2. martin greijmans zegt op

  Ben je Hua Hin soms vergeten want het strand en de basis is ook van het leger en zolang ik in Ta kiab kom(7 km van de stad) is dat strand vrij om te vertoeven.Ik kom sinds1996 aldaar.
  Martin

  • pim zegt op

   Martin, rij even een paar kilometer richting Pranburi verder en je ziet een tankstation van het leger .
   Ga daar naar een prachtig strand, eerst laat het leger je daar stoppen en vragen 20 Thb .
   Geef ze een sigaret en dan kan je zoals iedere Thai gewoon door.
   Ik koop deze jochies om met een snoepje .
   Ik woon daar.

 3. M.C.Veen zegt op

  Legers zouden alleen maar atracties moeten zijn, zoals dan misschien zo in Thailand. Spierballen kijken in een wereld waar men ze niet gebruikt.

  Kijk is hoe dom we vroeger waren Bert! Ja idd Ernie, schaarste en verderf op je eigen planeet creëren is niet slim.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website