Het Thaise leger heeft bekendgemaakt, dat het met 100 soldaten de afgelopen dagen een aantal stranden bij Hua Hin heeft schoongemaakt en het resultaat was een puinhoop van 100 ton. Het afval, dat in 5 dagen werd verzameld bestond uit plastic flessen, plastic zakken, polystyreen verpakkingsmateriaal en nog veel meer.

Dit keer concentreerde men zich op de stranden in de buurt van Pranburi National Park waar op een lengte van 1,5 kilometer 60 ton vuilnis werd verzameld. Verder werd vanaf Hua Hin naar het zuiden de stranden in de buurt van Sam Roi Yot National Park verlost van het aanval, waarmee het totaal van 100 ton werd bereikt.

In een zeer gevatte reactie op het bericht werd opgemerkt, dat het jammer was, dat op die stranden het rookverbod nog niet was afgekondigd. Als dat rookverbod, waarover zoveel heisa is geweest, wel van toepassing was geweest, dan hadden die soldaten geen 100 ton verzameld, maar slechts 99,8 ton.

Conclusie: goede zaak, dat rookverbod of euh…. toch niet?

Bron: Manager on line

18 reacties op “Thaise leger ruimt stranden op”

 1. Bert zegt op

  Volgens mij komt er iemand op het strand bij Hua Hin spelen met blauw bloed.

 2. WIEL PALMEN zegt op

  mijn vraag is dan op deze voortreffelijke actie: waar is dat afval nu gestort?

  • Pieter zegt op

   Volgens berichtgeving op Thai Visa, wordt dat in putten gestort en verbrand.
   Tja, en als je daar dan weer over nadenkt, met al dat plastic…..

 3. Tino Kuis zegt op

  Op onderstaande link het oorspronkelijke verhaal. Die reactie over rookverbod en peuken stond op ThaiVisa.

  In het oorspronkelijke bericht staat ook dat op het strand tien kuilen werden gegraven waarin het afval werd gestort. Daar is ook een foto van. Een ander deel van het afval werd naar een vuilstortplaats in Pranburi en Hua Hin vervoerd.

  https://mgronline.com/local/detail/9600000110605

  • Rob V. zegt op

   Kijk in Thailand denken ze aan de archeologen van de toekomst -een jaartje of 2000 van nu-, die vinden het reuze spannend en interessant om oud afval op te graven.

 4. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Het is dweilen met de kraan open want geloof mij, binnen 5 dagen ligt het er weer

 5. Jack zegt op

  Ga maar eens een paar uurtjes tussen de peuken liggen op het strand en ? hoe voelt het en hoe ruikt het.?

  Dus wat die 200 kilo ! peuken betreft, een overbodige vraag.

 6. John Chiang rai zegt op

  Er zijn zeker toeristen die het niet zo precies nemen met hun afval,alleen krijg ik bij dergelijke actie’s het gevoel,dat het leger uitsluitend tegen deze toeristen voorgaat.
  Het probleem is in de eerste plaats niet de toerist die het niet zo nauw neemt met zijn plastic afval,maar veel meer de grote supermarkten, en middenstand, die deze verpakkingen gratis in massa onder de mensen brengen.
  Zolang deze plastic waanzin niet aan de bron wordt aangepakt,blijft het dweilen met de kraan open.

 7. Leo Th. zegt op

  Sowieso een goede zaak om zoveel mogelijk rookvrije openbare ruimte te creëren. Zeker in Thailand, waar verhoudingsgewijs veel rokers zijn, ook onder de jeugd. Hoe minder jongeren verleid worden om te (gaan) roken des te beter dat is. Niet enkel de vervuiling van het strand door achteloos weggeworpen peuken zal overigens door het rookverbod afnemen maar, en dat is van veel meer belang, ook de vervuiling van de longen zal verminderen. En natuurlijk zal de Thaise mentaliteit m.b.t. plastic verpakkingen radicaal moeten wijzigen. Zal tonnen afval besparen op het strand en in de zee.

 8. Stefaan zegt op

  Als het Thais leger al het afval in heel Thailand moet opruimen (dus niet alleen de stranden), dan zijn de soldaten nog vele jaren zoet. En de zee is ook een afvalstort.

  Er is een mentaliteitswijziging nodig om afval niet meer weg te gooien op stranden, terreinen en straten. En dit zowel bij Thai als toeristen.

  Met minder afval zou Thailand nog leuker zijn.

 9. Rob Tha Mai zegt op

  Van wat voor materiaal is dit afval gemaakt. Zijn dit toeristen, of de schepen of wordt het van landinwaarts met de rivieren en…..riolen aangevoerd.

 10. Henk zegt op

  Overdrijven is ook een kunst ,het zou betekenen dat iedere militair 1000 kilo afval heeft opgeruimd . Het meeste afval is plasic flessen en tassen en daarbij tempex eetbakken .probeer daar maar eens 1000 kilo van te verzamelen ,het zou natuurlijk wel mooi zijn als het is en mooi voor de media . De hoofdvraag blijft natuurlijk waarom ze dat oprapen terwijl ze het een kilometer verder net zo vrolijk langs de kant van de weg flikkeren ,toch alleen mediatrekken ???

 11. bob m zegt op

  roken kan best als er maar asbakken uitgedeeld worden
  of een half flesje met water er in dan stinkt het niet en de niet rokers zitten toch ook in het (schone) verkeer
  nog eff en de rokers zijn nergens meer welkom over discriminatie gesproken

 12. Ger zegt op

  Even los van het geklaag waar het afval vandaan komt, zie de vorige reacties, vind ik het zeer goed wat de militairen doen. Positief en een voorbeeld voor anderen en een nuttige taak tijdens de dienst.

 13. Moniek zegt op

  Laat de toeristen in ieder geval het voorbeeld geven. En geen rommel achterlaten waar dan ook.

 14. Bea zegt op

  Laatste keer dat ik na 33 jaar naar Thailand ga, vraag altijd een asbakje op het strand. Laten zij de mensen bekeuren die hun peuken weggooien, lijkt mij een beter idee.

 15. theo B zegt op

  ze zijn goed bezig
  kunnen juli alvast mijn strandstoel klaar zetten?
  ik kom er aan over 2 weken
  eerst nog even rond trekken door het noorden van Thailand
  is het daar ook zo mooi schoon gemaakt?

 16. teun zegt op

  Allereerst zie ik op de foto’s geen prullenbakken staan. Dus dan lok je uit, dat mensen rotzooi achterlaten.
  Verder is het weer een plaatje voor de pers/TV. Een heel leger soldaten met harkjes in de weer. Ik zou denken, dat inzetten van een shovel/dozer veel efficienter is. Maar ja, wie ben ik he?

  Verder heb ik het idee uit de foto’s, dat dit niet de rotzooi is van een dag of zelfs van een week. Dus:
  * vuilnisbakken plaatsen en
  * regelmatiger stranden met groter materieel reinigen
  * kuil graven en daar rotzooi in dumpen lost inderdaad weinig op. Het is weer cosmetisch werken voor “het plaatje” i.p.v. structureel aanpakken.

  En tot slot: verbieden dat er bij verkoop van voedsel ALTIJD plastic tasjes/- zakjes worden verstrekt. Of anders verplichten om zo’n zak/tasje te kopen. Dat zal al een hoop rotzooi schelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website