Thaise kiezers willen dat nieuwe regering stijgende kosten van levensonderhoud aanpakt, blijkt uit Nation-peiling.

Uit de tweede opiniepeiling van The Nation, waarbij 115.399 stemgerechtigde kiezers betrokken waren, blijkt dat de meeste Thai willen dat de volgende regering de stijgende kosten van levensonderhoud aanpakt. Dit onderwerp was ook de belangrijkste kwestie in de eerste Nation-peiling die werd gehouden tussen 7 en 12 april, met 40.000 respondenten in negen regio’s.

Het percentage Thai dat zich echter zorgen maakte over de hoge kosten van levensonderhoud, daalde van 46,23% in de eerste peiling naar 35,8%.

Volgens de tweede peiling zijn de top 10 kwesties die kiezers willen dat de volgende regering aanpakt:

 1. Kosten van levensonderhoud: 35,8%
 2. Werkgelegenheid: 20,6%
 3. Huishoudelijke schulden: 12,27%
 4. Infrastructuur en openbare voorzieningen: 6,75%
 5. Drugsmisbruik: 5,99%
 6. Onderwijs: 5,15%
 7. Volksgezondheidssysteem: 4,55%
 8. Ouderen en armoede: 3,75%
 9. Huisvesting: 2,93%
 10. Zakelijke kansen: 2,74%

De tweede peiling toonde ook aan dat Pheu Thai en Move Forward kunnen verwachten meer dan 300 van de 400 beschikbare kiesdistrictszetels te winnen, waarbij Move Forward-leider Pita Limjaroenrat naar voren komt als de populairste kandidaat voor premier.

De Nation Group publiceerde de resultaten van de tweede peiling op vrijdag. De peiling omvatte 35.969 respondenten uit Bangkok en hield een foutmarge van plus of min 3% aan in de hoofdstad. De foutmarge in acht belangrijke provinciale steden is plus of min 5%, terwijl die voor andere kiesdistricten plus of min 7% is.

De peiling, die interviews gebruikte om informatie te verzamelen, werd uitgevoerd tussen 24 april en 3 mei in het hele land.

1 reactie op “Thaise kiezers willen aanpak van de stijgende kosten van levensonderhoud”

 1. Johnny BG zegt op

  Het mag toch duidelijk zijn dat veel van de kiezers zelf het verband niet snappen tussen goede educatie ,gezondsheidzorg en daardoor een betere positie? Hoezo groter denken?
  Ik denk dat we in 2025 weer vuurwerk mogen verwachten als de winnaars vasthouden aan te progressieve ideetjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website