Thaise hooligans gearresteerd in Laos (video)

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
6 september 2015

Van heel wat dingen die in Thailand gebeuren denk je wel eens, ze zouden nog een hoop van ons Westerlingen, kunnen leren. Thaise “voetbalfans” hebben afgelopen vrijdag al laten zien dat ze onze westerse manieren om hun elftal aan te moedigen maar al te graag in de praktijk hebben gebracht.

Het gebeurde tijdens de finale van het kampioenschap van Onder-19 van de Asian Football Confederation tussen Thailand en Vietnam. Het duel werd gespeeld in het Laos National Stadium van Vientiane in Laos

Zeker 25 Thais werden gearresteerd nadat er vuurwerk en fakkels werden ontstoken toen het Thaise team het eerste doelpunt scoorde. De Laotiaanse politie trachtte de gemoederen te bedaren, maar werden met veel duw- en trekwerk en enkele rake klappen gedwarsboomd in hun werk. Met het gooien van flesjes en ander materiaal vanuit het Vietnamese supportersvak werd de toestand nog chaotischer.

De Thaise ambassade in Vientiane achtte zich genoodzaakt een verklaring uit te geven, waarin de rellen werden betreurd en verontschuldigingen werden aangeboden aan de politie van Laos.

Het Thaise elftal won uiteindelijk met 7 – 0, maar wat er met de gearresteerde supporters is gebeurd vermeldt het nieuwsbericht niet.

Een korte indruk van de rellen ziet u in onderstaande video:

Bron: Channel NewsAsia

3 reacties op “Thaise hooligans gearresteerd in Laos (video)”

 1. Jos zegt op

  Het escaleerde nadat die agent/beveiliger uit Laos de Thaise vlag op de grond gooide.
  tsja, de reactie is niet goed te praten, maar nuanceert wel e.e.a.

 2. michael'70 zegt op

  hooligans??welnee!!
  deze mensen vieren feest in het vak omdat hun team gescoord heeft en vieren dat inderdaad met een fakkel en veel gespring,verder gebeurt er eigenlijk weinig,totdat de politie op een heel domme manier de boel laat escaleren.dit zou in Europa heel anders worden opgelost.ik zou deze politie agenten dan ook adviseren om wat advies in te winnen bij engelse of Italiaanse collegas,alvorens ze weer een voetbal wedstrijd laten escaleren.de thaise fans mogen niet meer met hun vlag zwaaien en die is voor hun natuurlijk heilig op dat moment.je hoort ook duidelijk een deel van het publiek juichen op het moment dat de politie de vlag wil afpakken.hoe dom kan je zijn als politie agent en hoever wil je de supporters tegen je in het harnas jagen ik betwijfel ook of de verslaggever van dit artikel ooit de binnenkant van een stadion heeft gezien,laat staan de supporterscultuur begrijpt.erg spijtig dat hij er wel-negatief en onwetend -over schrijft.helaas is sensatie journalistiek als deze de reden dat voetbal supporters onnodig vaak negatief in het nieuws komen.natuurlijk gebeuren er wel eens dingen die niet door de beugel kunnen bij het voetbal maar op deze manier proberen een artikel te verkopen gaat voorbij aan de dingen die echt belangrijk zijn:hoe was het spel,wie hebben er gescoord,welke spelers van het thaise team spelen in Europa,wat voor systeem werd er gepeeld?hier wijdt het artikel geen aandacht aan,waardoor het toch wel erg op sensatie journalistiek gaat lijken.valt me enigszins tegen van thailandblog,wat ik verder altijd met veel plezier lees.

 3. Hans zegt op

  Ik zie voetbal supporters die een goal vieren.
  En als de politie wegblijft is er niks aan de hand. Zeer herkenbaar dit laatse


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website