Thaise boeren krijgen steeds vaker te maken met gezondheidsklachten omdat ze onbeschermd gif op hun gewassen spuiten. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat 32 procent van de boeren risico loopt op gezondheidsproblemen door de ( soms verboden) bestrijdingsmiddelen die ze gebruiken.

Tussen 2010 en 2014 is het aantal boeren dat ziek is geworden na het gebruik van chemicaliën, toegenomen van 1.851 naar 7.954. Het ministerie van Volksgezondheid maakte de cijfers zondag bekend op de National Farmers Day.

Het ministerie is bezig om farm health clinics onder te brengen in klinieken en ziekenhuizen. In 2011 is daarmee begonnen. Eenderde van de klinieken heeft al zo’n kliniek. Dit jaar streeft het ministerie naar 40 procent.

3 reacties op “Thaise boeren kampen met gezondheidsklachten door bestijdingsmiddelen”

 1. John Chiang rai zegt op

  Dit is de reden waarom ik onlangs reageerde met de woorden,dat ik zelfs geen groente koop op een lokale markt. Veel producenten zijn zich namelijk zelf niet precies bewust,wat ze eigenlijk spuiten,en hoe gevaarlijk dit voor de gezondheid is. Het gebruik van deze bestijdingsmiddelen beperkt zich helaas niet alleen op de productie van groente,maar wordt via o.a het grondwater en de wind ook verder gedragen op de andere vegetatie,zodat ook de dierenwereld en de uiteindelijke vleesproductie te lijden hebben. Zelfs waar z.g.n Bio wordt aangeboden,is men gezien de slechte,of ontbrekende controle,nog lang niet zeker. Wij eten alleen groenten uit eigen tuin,of van familieleden en buren,waarvan we zeker weten dat ze niets spuiten.

 2. Ton zegt op

  Trouwens niet alleen voor de telers en consumenten van aardappelen, groenten en fruit.
  Zijn er shag-rokers onder ons? Oppassen want In Thailand wordt de los verkochte tabak voor het verpakken door sommige lieden nog weleens lekker bespoten met insecticide omdat klanten anders de smaak te soft vinden. Ze hebben liever een wat sterker smaak. En die kunnen ze krijgen!

 3. Loeng Johnny zegt op

  Oh, daarom zei mijn vrouw laatst: ‘maken dat we hier weg zijn’ toen een boer over ons met een product aan het spuiten was over zijn onkruid.

  Wie weet, wat eten we allemaal op!

  Zelfs groenten en fruit uit eigen tuin zijn niet te vertrouwen, wegens slecht grondwater!

  Ja, waar ter wereld kan je nog echt gezond eten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website