Vice-premier Somkid wil dat Japan meer vaart maakt bij de ontwikkeling van de hogesnelheidslijn Bangkok – Chiang Mai en twee andere spoorlijnen. Thailand wil met Japan de spoorlijn in gezamenlijkheid ontwikkelen. 

Vorig jaar tekenden beide landen een concept-overeenkomst over de samenwerking. Tussen Bangkok en Chiang Mai komt een spoorlijn van 635 kilometer, de andere projecten betreffen een dubbelspoorlijn Kanchanaburi – Bangkok-Aranyaprathet (van respectievelijk 180 en 225 km) en Bangkok – Laem Chabang haven (139 km).

Somkid verwacht dat tegen het eind van het jaar studies duidelijkheid verschaffen over de kosten, aantal passagiers, investeringsvoordelen en wijze van financieren. De regering onderzoekt ook de mogelijkheid om grond langs de lijnen voor commerciële doeleinden te ontwikkelen.

Somkid heeft verder Japan gevraagd om ook te investeren in de telecom en communicatie sector, digitale industrie, de Eastern Economic Corridor en nieuwe speciale zones voor high-tech industrieën. De EEC is een bedrijven terrein van 26.000 rai in Chon Buri, Rayong en Chachoengsao.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website