De Thaise premier heeft zijn optimisme uitgesproken over een mogelijke investering van Tesla, de toonaangevende producent van elektrische voertuigen, in Thailand. Deze positieve verwachting volgt na een recente post op het socialmediaplatform X, waarin de premier verwees naar een gesprek met topambtenaren van Tesla. Hij onthulde dat er reeds meer dan 2 miljoen orders zijn geplaatst voor de Cyber Truck, wat het hoogste aantal voorbestellingen is voor enig model van Tesla tot nu toe.

Tijdens een bezoek aan de Tesla-fabriek heeft de premier persoonlijk de Cyber Truck mogen ervaren. In zijn tweet sprak hij de hoop uit dat Tesla binnenkort zou starten met assemblageactiviteiten in Thailand. Deze uitspraak volgde op zijn bezoek aan de Verenigde Staten voor de APEC-top eerder deze maand.

Chai Wacharonke, de woordvoerder van de Thaise regering, lichtte toe dat de regering actief inspanningen levert om Tesla aan te moedigen om in Thailand te investeren. Volgens Chai heeft de premier sinds zijn ambtsaanvaarding twee keer gesproken met Tesla, waarbij de eerste ontmoeting plaatsvond op 20 september tijdens de VN-vergadering in New York.

Deze gesprekken omvatten ook een virtuele ontmoeting met Elon Musk, CEO van Tesla, en andere managers van het bedrijf, waarbij de focus lag op initiatieven voor schone energie. De premier is ervan overtuigd dat de doelstellingen van de Thaise regering en Tesla overeenkomen, vooral wat betreft het bevorderen van duurzaamheid op milieugebied voor een betere toekomst. De Thaise regering staat klaar om Tesla’s investeringen in het land te ondersteunen en ziet uit naar verdere samenwerking.

4 reacties op “Thailand verwelkomt mogelijke investering van Tesla in een toekomst van duurzame energie”

 1. HenryN zegt op

  Ook hier weer politiek geneuzel over die elektrische mobiliteit. EV’s gaan ook in Thailand niet de toekomst bepalen. Waarom kijken die politici nu eens niet naar al die videos zoals Mguy in Australie of Videos v an de CEO van Ford en Volkswagen en Toyota.Ook tig videos beschikbaar van Engelse vloggers.Amerikaanse dealers raken hun EV’s aan de straat stenen niet kwijt. Verzekeringspremies gaan gigantisch omhoog en wegens dat brandgevaar moeten EV’s bij garages ruim uit elkaar staan. Voor de gewone Thai zijn ze te duur en waarom moeten die mensen meebetalen om subsidie mogelijk te maken voor diegene die het wel kan betalen.??
  maar politici blijven maar volhouden dat het goed is voor het milieu. Maar goed laten we aannemen dat het wat wordt!! en we allemaal in en EV rijden dan wordt het naturlijk lachen met SongKran als half Thailand van Noord naar zuid trekt en ze allemaal moeten laden. Het is nu al een grote puinhoop tijdens die dagen!

 2. GeertP zegt op

  Voor de een is het glas altijd half leeg en voor de ander half vol.
  Als alle automerken overgaan op EV’s dan neem ik aan dat daar echt wel goed over nagedacht is,of zouden ze er allemaal naast zitten?
  De soms lachwekkende verhalen op internet die werkelijk alles uit de kast halen om elektrisch rijden tegen te werken gaan uiteindelijk toch aan het kortste eind trekken.
  Ook vind ik dat de premier heel goed bezig is,hij heeft in de paar maanden dat hij pas bezig is al meer voor Thailand gedaan dan zijn voorganger in 9 jaar,met deze premier is Thailand klaar voor de toekomst.

 3. HenryN zegt op

  Nee daar is echt niet goed over nagedacht!! ZIt net op YT een nieuwe video te kijken: HUGE NEWS
  Joe BIden warned to shut down!! Gaat over de Amerikaanse EV markt Kijk zelf het is totaal niet lachwekkend! Ziet U het al voor U : Bangkok met z’,n miljoenen auto’s Hoeveel chargers zullen er niet nodig zijn en woont U in zo’n gigantische flat waar wilt U laden en ook hopen dat ze werken?? Ik zal niet beweren dat er nooit elektrisch gereden zal worden maar op dit moment is het nog lang niet haalbaar en de auto industrie zal met goedkopere, betrouwbare en met een langere range moeten komen willen de mensen overstappen op EV’s maar zoals de video zegt hebben de auto producenten alles in een lagere versnelling gezet en dealers klagen steen en been.
  bovendien willen de mensen niet door politici gedwongen worden een EV te kopen

 4. Axel Foley zegt op

  Denk een slimme strategische zet van de Thaise premier. Tesla is namelijk een bedrijf dat zoveel meer doet dan EV’s. Denk aan snelladers, energieopslag en alternatieve vormen van energie. Waarom niet praten met Elon Musk? Dit is gewoon onderdeel van de energietransitie, nog maar twee procent van alle auto’s wereldwijd zijn EV’s hoorde ik laatst op BNR. En niet te vergeten: zusterbedrijf SpaceX bezit onder meer satellieten waarmee je kan internetten en schiet raketten de lucht in voor opdrachtgevers zoals NASA.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website