De Royal Thai Police in Pattaya is een samenwerking aangegaan met een internationale NGO om een nieuw Child Advocacy Center te openen.

Als antwoord op de politiek om kinderhandel en ander misbruik te stoppen is het centrum gericht op de bescherming van de slachtoffers en geëxploiteerde kinderen in een poging trauma’s te verminderen, het bevorderen van het herstel en de verhoging om het aantal vervolgingen van mensenhandelaars te verbeteren.

De diensten zijn ingericht voor een centrale aanpak voor slachtofferhulp. Binnen een veilige omgeving van de Child Advocacy Center kunnen de slachtoffers van mensenhandel spreken met forensisch opgeleide interviewers over de trauma’s die ze hebben ervaren of getuigen tegen daders.

De directeur van TICAC task force, Police General Tamasak Wicharaya, heeft bekendgemaakt dat de situatie inzake kinderhandel in Thailand is verbeterd. Steeds meer zaken worden met succes vervolgd. In 2015 werd 86 procent van de onderzochte zaken opgelost.

Hoe groot de werkelijke problematiek is blijft onduidelijk.

Uit: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand versterkt partnerschappen tegen kindermisbruik”

  1. NicoB zegt op

    Zeer goed initiatief, hoop dat ze snel de geldbeluste criminelen kunnen vatten, de slachtoffers hebben aldus een professionele opvang, die zeer nodig is.
    Nicob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website