Duizend betonnen constructies zijn vorige week in de zee voor Sathing Phra in Songkhla te water geladen om zo op termijn een kunstmatig rif te vormen. De functie is tweeledig: vorming van een rif en bescherming tegen commerciële vissersboten die de visstand schaden door sleepnetten.

Het rif heeft een lengte van 1 kilometer en ligt op 10 meter diepte drie nautische mijl vanaf de kust. Het Department of Fisheries verwacht dat achthonderd gezinnen die van de visserij leven, van het rif zullen profiteren. De visstand in Songkhla en ook in Pattani neemt fors af, volgens de vissers in Sathing Phra met een factor tien, de laatste tien jaar.

Thailand is in 1978 in Rayong begonnen met het gebruik van kunstmatige riffen. In 2001 nam koningin Sirikit in Pattani en Narathiwat het initiatief voor het Coastal Resources Rehabilitation Project. Inmiddels zijn in het hele land vijfhonderd riffen aangelegd. Dit jaar worden in twee districten van Songkhla en een in Pattani 1.500 frames afgezonken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Thailand plaatst betonnen frames in zee om visstand te beschermen”

 1. lung addie zegt op

  Deze ‘techniek’ is niets nieuws. Voor de kust van Pattaya werden in het verleden oude betonnen rioolbuizen in zee gedumpd met hetzelfde doel.

  Ook hier in Pathiu werd verleden jaar een partij betonnen afbraakmateriaal een eindje uit de kust in zee gedumpd. Lung addie werd op de voorstelling van dit “project” uitgenodigd en heeft er zelf toen een verslag over geschreven wat verscheen op dit blog:

  Leven als single Farang in de jungle: Strandopruiming Fish Paradise (deel 2)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website