De Thaise overheid laat weten dat er vandaag 188 nieuwe coronavirusinfecties zijn geregistreerd, dat is de grootste toename sinds de uitbraak in het land. Het totaal van geïnfecteerde patiënten komt daarmee op totaal 599 gevallen.

Het merendeel van de nieuwe infecties houdt verband met een eerdere groepsbesmetting bij een bokswedstrijd en het Lumpini boksstadion, aldus Taweesin Wisanuyothin van het ministerie van volksgezondheid. Zeven personen zijn er ernstig aan toe, terwijl één al hersteld is. “De meeste nieuwe gevallen zien we in Bangkok omdat jongeren sociale activiteiten blijven uitoefenen, wat tot meer infecties kan leiden”, zei dr. Taweesin. Hij dringt er bij het publiek op aan thuis te blijven.

‘Blijf in Bangkok’

Het ministerie dringt er op aan dat personen die in Bangkok werken, maar nu niet naar hun werk kunnen vanwege de gedeeltelijke lockdown, beter niet kunnen terugkeren naar hun thuisprovincies. Dit omdat ze het virus bij hun familieleden kunnen verspreiden, wat de uitbraak zal verergeren.

Het ministerie stuurde ook een dringend verzoek naar de luchthavens, de afdeling Landtransport en de nationale spoorwegen van Thailand om zoveel mogelijk passagiers te screenen in een poging de pandemie in bedwang te houden.

De corona-infecties in Thailand zijn deze maand enorm gestegen, wat de regering ertoe aanzette winkelcentra, restaurants en andere ontmoetingsplekken te sluiten in een poging de pandemie te stoppen.

De toename van het aantal gevallen geeft niet noodzakelijkerwijs aan hoe snel de ziekte zich daadwerkelijk onder de bevolking verspreidt, aangezien er maar heel weinig mensen zijn getest en het aantal bevestigde infecties zal stijgen naarmate het aantal tests bij individuen met een verhoogd risico toeneemt.

Bron: Bangkok Post

Hieronder een video van een interview met de minister van volksgezondheid van Thailand, Anutin Charnvirakul:

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Thailand meldt 188 nieuwe gevallen van besmetting met coronavirus”

 1. Tiswat zegt op

  In Bangkok zou sprake zijn van een uittocht van mensen die er werken maar elders hun thuisfront hebben. Alhoewel de Thaise Autoriteit deze uittocht ontraadt want men neemt een eventuele besmetting mee naar dorp en stad buiten Bangkok, probeert men ook aldaar een lock down te ontwijken.
  Weten lezers van Thailandblog in Bangkok van deze uittocht? Is die (al) merkbaar?

  • Johnny BG zegt op

   Massale uittocht weet ik niet maar ik ken er genoeg die Bangkok ontvluchten vanwege het financiele feit. Het virus is een beetje ondergeschikt als je nog maar een paar honderd baht per dag omzet.

   Met 188 nieuwe gevallen komt er ondanks het ontbreken van daadwerkelijke steunmaatregelen denk ik snel een lockdown, simpelweg omdat het niet te verdedigen is.
   Nu vraag ik mij af of buitenlandse krachten met de genome beslissingen ook een soort van invloed hebben. Officieel uiteraard niet maar tussen de lippen door hoe dat in dat vage wereldje werkt.

  • Ger-Korat zegt op

   Zag foto’s van Mochit busstation in Bangkok, drukte bij de bussen als vanouds want velen terug naar huis want geen werk en inkomen meer. Vriendin is manager aldaar en zij loopt risico vanwege de grote stroom reizigers elke dag. En ja voor deze overheidsamtenaar, zefs in magement functie op een van de drukste openbaar vervoerlocatie en met ziekenzorg van de overheid, geen testen beschikbaar,

 2. Louis Tinner zegt op

  Gisteren bij aankomst op de luchthaven moest ik nog wel met mijn vingers op de vingerafdrukmachine. Slim…..

  • patrick zegt op

   Louis,

   klopt ik heb mij hier ook over verbaasd, met zn alle een masker dragen. Centimeters afstand tussen de mensen.
   en vervolgens met duizenden de zelfde vinger afdruk scanner gebruiken.

   • Theiweert zegt op

    Een kwestie van zelf je handen goed wassen en niet aan je gezicht zitten voor je dat gedaan hebt. Neem aan dat aan meerdere dingen heb gezeten. O.a bagakar, je koffers, taxi, bus of trein. Glas bier of kop koffie. Belangrijk is dat je zelf de grootste hygiëne in acht neemt.

 3. Cornelis zegt op

  Maar nog steeds maar één dode sinds het begin van dit jaar, op een bevolking van bijna 70 miljoen mensen?
  Wèl enkele duizenden verkeersdoden in dezelfde periode, zonder dat daar ook maar één gerichte maatregel tegen wordt genomen. Hebben we het nog niet eens over over de doden als gevolg van de in grote delen van het land ongelofelijke luchtvervuiling.
  Ik neem het virus beslist serieus en elk overlijden als gevolg daarvan is er één te veel. Maar het kan geen kwaad om af en toe e.e.a. in een ander perspectief te plaatsen……..

  • Tino Kuis zegt op

   Als een besmet persoon iedere dag twee anderen besmet reken dan maar eens uit hoeveel besmettingen er in 60 dagen zijn.

   • Rob V. zegt op

    Best veel: 2⁰+2¹+2²+2³+…+2⁶ ofwel 2⁶⁰-1 ofwel 1.152.921.504.606.846.975 mensen. Meer dan 1 triljoen personen.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Triljoen
    https://en.wikipedia.org/wiki/Power_of_two

    • chris zegt op

     Besmet betekent niet ook meteen ziek;
     ziek betekent niet meteen doodziek;
     doodziek betekent niet meteen dood.

     Degenen die werkelijk geloven dat dit gebeurt zijn rijp voor het gesticht.

    • TheoB zegt op

     Nou Rob het zijn er zelfs veel meer.
     1e dag: Eén persoon besmet 2 anderen => 1 + 1×2 = 1×3 = 3⁰x3 = 3¹ besmette personen.
     2e dag: Die 3 besmetten ieder 2 anderen => 3 + 3×2 = 3×3 = 3¹x3 = 3² = 9 besmette personen.
     3e dag: 9 + 9×2 = 9×3 = 3²x3 = 3³ = 27
     4e dag: 3^4 = 81
     Na 60 dagen dus 3^60 = 42.391.158.275.216.203.514.294.433.201 = 42,4 quadriljard.
     Hierbij heb ik niet ingecalculeerd dat er in die 60 dagen af en toe iemand overlijd (2-3%).
     Na grofweg 21 dagen zou dus de hele wereldbevolking (7,5 miljard) besmet zijn.
     De Chinese overheid heeft de eerste maanden niets gedaan tegen dit virus en toch is niet de hele wereldbevolking besmet.
     Het besmettingsrisico is dus beduidend lager.

  • John K zegt op

   Beste Cornelis met alle respect ik zou voorzichtig zijn met vergelijkingen tot precies bekend is wat Corona precies voor een virus is. De besmettingsfactor ligt veel hoger dan bij een griep. De eerste tekenen wijzen erop dat vooral oudere mensen met onderliggende klachten het meest kwetsbaar lijken. Onderschat Corona niet. Ook wanneer dit vreselijke virus bij een deel van de besmette personen nauwelijks klachten veroorzaakt weet je nooit hoe het bij kwetsbare mensen uitpakt. Luchtvervuiling leidt nooit tot directe grote aantallen sterfgevallen. Een proces dat jaren duurt in tegenstelling tot corona. Dat je het virus serieus neemt juich ik toe. Paniek leidt tot niets. Het is gewoon te vroeg om echte uitspraken te doen. Medici zelf komen niet tot een eenduidig besluit. Preventie kost bijna niets zelfs wanneer achteraf zou blijken dat een groot deel van de wereldbevolking zich heeft laten leiden door wat sommigen een massahysterie noemen. Dan nog geldt voorkomen is beter dan genezen. Vertrouwen op wondermiddelen of vergelijkingen trekken die geen steek houden lijkt mij te vroeg.

 4. wim zegt op

  Wat moeten die mensen anders, geen inkomsten dus ook geen huur en andere dingen kunnen betalen, een beetje asosiaal van landen die hun eigen mensen buiten laten staan. In Thailand hoeven ze ook niet aan te kloppen.

 5. Ton zegt op

  Gisteren boodschappen gedaan de supermarkt doet veel moeite om mensen te screenen werk word handgel aangeboden en er lopen nog steeds mensen vooral buitenlandlanders zonder masker o begrijpelijk ze moeten het verplicht stellen of anders de toegang weigeren dit is spelen met andermans leven.

  • Rob V. zegt op

   De maskers helpen niet tegen het virus! Afstand houden wel. Als iets spelen met levens is dan is het ze aanpraten dat een maskertje helpt en vervolgens schouder aan schouder in de rij bij de supermarkt of andere drukke plaats. Onbegrijpelijk dat de Thaise staat de mensen onjuist voorlicht en zo werkelijk levens in gevaar brengt. Maar misschien mag het niet verrassen, met de fijnstof problemen zien we het ook: symbool maatregelen, de heftige vervuiling gaat door, mensen leven daardoor korter en de overheid pakt het probleem dus niet aan. Zo sneu voor de bevolking. 🙁

   • pw zegt op

    Een masker (zoals dat voor de meeste mensen beschikbaar is) is een heel gevaarlijk ding dat voor schijnveiligheid zorgt en volkomen averechts werkt.
    Mensen ‘durven’ dan meer met alle gevolgen vandien.
    Het verzamelt in de loop van de tijd heel veel rotzooi waaronder ziekteverwekkers.
    En die zitten dan allemaal pal voor je mond.

    • pw zegt op

     https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-mondkapje-als-wapen-tegen-het-coronavirus-dat-is-eigenlijk-zinloos~b7181f82/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

   • Rob V. zegt op

    Waarom het volgzaam dragen van nutteloze maskertjes? een combi van ‘het gevoel hebben dat het helpt’ (zoals anderen een amulet dragen), ‘baat het niet dan schaadt het niet’ (vergeet je maandverband niet om te doen) en groepsdruk?

    Mensen doen nu soms eenmaal dingen omdat de rest het ook doet, ook als het nergens op slaat:
    https://www.youtube.com/watch?v=N978Lf8rYcs
    (een maskertje op)

    Of juist de groep volgen ook al er er evident gevaar en moet je eigenlijk benen maken:
    https://www.youtube.com/watch?v=-IBO-jmHt9k
    (wel hutje op mutje naar de super, al zien we dat gevaar niet met onze ogen)

  • chris zegt op

   Dokters adviseren een masker (als je het al draagt) NOOIT aan de voorkant aan te raken omdat het virus zich juist kan afzetten op het masker. Prayut gezien vanmorgen tijdens zijn aankondiging van de noodtoestand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website