Door de beperkte beveiliging en het gebruik van illegale software op computers is Thailand een gemakkelijk doelwit voor internetcriminelen. Deze criminelen gebruiken kwaadaardige software om computers te gijzelen, een beproefde chantagemethode op internet die ransomware wordt genoemd.

Thailand is dan ook een van de tien landen in de regio Azië-Pacific met het hoogst aantal aanvallen met ransomware, zegt Trend Micro, wereldleider op het gebied van internetbeveiliging. In de eerste helft van 2016 bedroeg het aantal aanvallen in Thailand 12 procent van alle aanvallen in de regio en 1,5 procent van alle aanvallen ter wereld.

In de eerste helft van dit jaar heeft ransomware een grote vlucht genomen. Het aantal nieuwe varianten op ransomware is toegenomen met 172 procent. Slachtoffers betaalden US$ 290 miljoen dollar, zegt directeur technologiemarketing Myla Pilao.

Ransomware is kwaadaardig software die geïnstalleerd wordt als gebruikers op een onbetrouwbare link klikken. Deze worden vaak verzonden via e-mail. Criminelen kunnen dan een computer of bestanden gijzelen door deze te versleutelen. Daarna vragen zij losgeld om de PC en/of bestanden weer vrij te geven. Ransomware bedreigt niet alleen consumenten, maar is steeds vaker gericht op databases van bedrijven.

Pilao vindt dat de Thaise overheid bedrijven in de financiële sector moet toestaan om cyberincidenten openbaar te maken. Daarnaast moeten banken, organisaties en bedrijven hun beveiliging verbeteren. De recente infectie en diefstal uit geldautomaten is een goed voorbeeld dat Thailand achter loopt op het gebied van beveiliging.

Piyatida Tanrakul, manager van Trend Micro in Thailand, laat weten dat Thaise banken geschrokken zijn van de aanvallen op geldautomaten en bezig zijn de cyberveiligheid op te voeren. Binnen twee maanden worden er nieuwe veiligheidssystemen geïnstalleerd

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thailand makkelijk doelwit voor hackers en ransomware”

  1. David H. zegt op

    Om ransomware gevaar op te lossen , zorg voor goede beveiligers software , maar voor alle zekerheid maak de gewoonte om minstens 1 keer per maand een “System Image “op een externe schijf te maken .
    Indien toch je PC/Laptop “geransomsoftwared ” geraakt ,dan maar een formatt van je hard disk en Clean install doen met die” image” .., en alles staat er netjes opnieuw op zoals de maand voorheen (of naargelang je regelmaat van doen )
    Want eens je betaald ben je een goede klant voor hun , en vatbaar voor herhaling


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website