Gokken op o.a. voetbaluitslagen is illegaal in Thailand, maar neem van mij aan, dat er vandaag (zondag) op grote schaal gewed wordt op de uitslag van de finale EURO 2016 tussen Frankrijk en Portugal.

De Thaise krant Thai Rath heeft kennelijk wel toestemming gekregen om een speciale actie te sponsoren, waarbij men op elk postkantoor een briefkaart kon kopen voor 2 Baht (ca. 5 Eurocent), daarop een voorspelling te doen wie er zich na vannacht (Thaise tijd) Europees kampioen mag noemen.

Daar is massaal door de bevolking op gereageerd, want er waren door de Thailand Post 18 miljoen briefkaarten voorgedrukt en de verwachting was, dat alle 18 miljoen kaarten zouden worden verkocht. De deadline voor deze loterij was zaterdagavond om 18.00 uur.

De manager van Bangkok Post voor Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Buri Ram, Si Sa Ket en Roi Et meldde, dat er meer dan 11 miljoen kaarten in die provincies waren verkocht, terwijl de 2,8 miljoen kaarten voor Khon Kaen ook in een mum van tijd uitverkocht waren.

Uit de goede inzendingen gaat Thai Rath de winnaars trekken. De hoofdprijs is 10 miljoen Baht, het totale prijzenpakket is 40 miljoen Baht.

Niemand weet uiteraard de uiteindelijke uitslag, maar een goede leidraad is de voorspelling van de beroemde macaw papegaai JR in de Khao Kheow Open Zoo in Chon Buri, die Frankrijk als winnaar heeft aangewezen.

Onderschat die papegaai niet, want het beest deed ook een juiste voorspelling van de winnaars van het WK 2010 en 2014 en ook zijn voorspelling voor Euro 2012 was correct.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thailand gokt massaal op EURO 2016 finale”

  1. Daniel VL zegt op

    Waar ik woon heeft men gisteren met 4 man een ganse dag kaarten ingevuld. Op de vraag of men enkel de winnaar moest invullen of ook de eindstand en eventueel de doelpunten heeft men mij tot nu toe geen antwoord gegeven.wegens te druk bezig. de baas heef blijkbaar vorige keer een gouden uurwerk gewonnen. Nu blijkt het eigenlijk meer op een tombola te trekken. Ik heb hun gezegd dat ik altijd voor 50% gelijk heb door op alle twee te spelen. Ik zeg ook altijd bij een zwangerschap dat ik voor 50% gelijk heb dat het een Jongen zal zijn als de moeder zegt dat de baby beweegt in de buik.

  2. Robert Demandt zegt op

    Volgens mij klopt het totaal aantal kaarten niet daar er in khon kean en in korat samen alleen al 13.5 miljoen kaarten zijn verkocht,

  3. Daniël M zegt op

    Die papegaai zal zijn tijd nu wel gehad hebben…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website