Op Facebook is er beroering ontstaan door een foto van twee buitenlanders die hun stinkvoeten op de hoofdsteun voor hun leggen. Dat terwijl er Thai voor hun zaten, die gingen daarom snel op een nadere plek in de trein zitten. 

Kennelijk wisten de toeristen weinig van de Thaise cultuur waarbij het hoofd heilig is, maar desondanks is het natuurlijk onbeschoft en doe je dat ook niet in je eigen land.

Veel Thai reageerde boos op social media na het zien van de foto’s, maar er was ook kritiek op de medewerkers van de SRT (het Thaise staatsspoorbedrijf) omdat zij niet ingrepen.

Een Facebook-gebruiker schreef: “Hoewel we verschillende culturen hebben, is beschaafd gedrag toch iets wat voor iedereen zou moeten gelden.”

Bron: Der Farang – Foto: The Nation

No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Thai ergeren zich aan toeristen in trein met met voeten op hoofdsteun”

 1. Marijke. zegt op

  Dit hoort je zeker niet te doen.Dat doe je thuis bij een lange reis ook niet lijkt mij.

 2. nicole zegt op

  zijn dezelfden die in Nederland in een trein met schoenen op de bank zitten.
  Geen opvoeding

  • Leo Th. zegt op

   Zie hun gezichten niet dus of het dezelfden zijn die in Nederland in een trein hun schoenen op de zitting hebben gelegd zou ik niet weten. Maar natuurlijk wel asociaal gedrag. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.

 3. Carl zegt op

  Vele opvoeders hebben tegenwoordig zelf ook geen opvoeding genoten……..

  • Driftand zegt op

   Totaal geen fatsoensbesef. Ik had er zeker wat van gezegd.

 4. Bob zegt op

  Dit heb ik nu ook gemaakt in het vliegtuig, een of andere asociale Thaise vrouw die achter een vriend van mij zat, deed haar voeten op de armsteunen van hem, om zodoende languit in haar stoel te kunnen liggen.
  Ik heb toen ik een praatje met hem ging maken, hoorbaar gezegd dat ik het niet geaccepteerd had als het in mijn plaats gebeurde.
  Zei en haar farang man met “plakplaatjes” keken me aan, maar ze had haar voeten wel weggehaald.

 5. henk zegt op

  Ik hoop dat het geen Nederlanders zijn geweest want ik zou me er voor schamen
  en als ik het zag zou ik ze er ook op aanspreken.
  Kom op hou je netjes en zeker in het buitenland.

 6. Renévan zegt op

  In Thailand zijn de voeten onrein. Als je op de grond zit dan niet met de voeten in de richting van een ander. In het geval van de toeristen zijn de voeten hoger dan het hoofd wat dus not done is. Als je een Thaise tempel betreed zal dat gedeelte altijd hoger zijn dan de straten rondom, zodat de voeten van de mensen daar lager zijn. Op Samui is enige tijd geleden een tempel in zijn geheel opgelicht, daar deze lager lag dan de straten rondom.

 7. Geert zegt op

  Niet alleen Thai ergeren zich daaraan. Ik ook.
  Volgens mij heeft dit niets met cultuur te maken, wel met (on)fatsoen.
  Helaas neemt dat onfatsoenlijke gedrag vooral in de westerse wereld hand over hand toe.

  • Jasper zegt op

   Het is niet alleen onfatsoen, het is ook daadwerkelijk onrein. Op voeten komen heel andere (ziekmakende) bacterien voor dan op de rest van het lichaam.

 8. Richard zegt op

  In het vliegtuig van BKK terug naar schiphol meegemaakt dat een medereiziger achter me zijn stinkvoeten in het raam legde terwijl ik van een mooi uitzicht wou genieten.
  Is overal hetzelfde, maar zijn meestal lieden die van huis uit geen degelijke opvoeding genoten hebben.

  • Jasper zegt op

   Dat is dan een kwestie van de koninklijke weg: stewardes erbij halen. Komt direct in jouw persoonlijke sfeer. Andere aanpak is ” niet zien” veinzen en vol met de elleboogpunt erop, lekker tegen de romp aanhangen.

 9. Henk Hauer zegt op

  Dit is gewoon onbeschoft overal in de wereld

 10. pete zegt op

  deze asoos hard aanpakken direct een boete van 2500 baht en met foto van gezicht op sociale media is de enige manier om deze lieden enige fatsoensnormen bij te brengen.

 11. John Chiang rai zegt op

  Veel jongeren denken helaas dat ze op die manier bijzonder cool werken,terwijl het niets anders is als schofterig.
  Hoewel in de Thaise cultuur het hoofd een bijzondere status heeft,en de voeten als bijzonder onrein, is het ook een doorn in het oog van iedere goed opgevoede Farang.

 12. mat zegt op

  Ik zag vorige week op Beach road in Jomtien een mevrouw die gekleed was in een string en een minuscule topje, heel erg aanwezig en opvallend zichtbaar zijn, en die ook zo een restaurant binnen liep.Weten deze mensen dan helemaal niets van de cultuur in het land waar ze op vakantie gaan??? Ik zag ook 2 dames die topless op het strand lagen, dat kan en mag niet in Thailand. Aan passen aan de culttur ern wetten in en land waar je bent zou toch normaal moeten zijn???

  • Hans Struijlaart zegt op

   Ben het helemaal met je eens Mat. Verdiep je in de cultuur en dat hoeft niet zo diep te gaan hoor. Een artikel lezen over do’s and don’ts in Thailand volstaat, is 1 A-viertje meer niet. Zegt ook wat over de tolerantie van de Thai dat ze topless tolereren op het strand en de restauranteigenaars tolereren dat iemand in een string gaat eten. Op dat punt hebben de Thai ook een beetje een dubbele moraal. Toch weer een geldkwestie denk ik die dubbele moraal. Tegenwoordig zie je ook steeds meer (jonge Thai) die een bikini dragen op het strand. Meestal zijn dat barladies met een farang. Maar ook wel studenten. Was 20-30 jaar geleden ondenkbaar in Thailand. Ook Thailand, hoewel heel traditioneel, gaat met zijn tijd mee denk ik dan maar.
   Het verhaal van voeten op de hoofdsteun is hier in Nederland ook asociaal. Dus zegt wat over de toeristen zelf en heeft niets met de normen en waarden te maken in Thailand.

  • Rob V. zegt op

   Loop jij in Nederland dan in een string en nauw topje een winkel binnen? Denk het niet. Het gedrag van de personen in dit artikel en jouw anekdote vallen onder de universele noemer ‘onbeschoft’. Met niet aanpassen heeft het niets te maken. Buiten specifiek aangewezen plaatsen is dat gedrag nergens gewoon en veelal strafbaar. Ook in Nederland.

   • Rob V. zegt op

    Bij bovenstaande bericht een knipoog of 555 inbeelden na de 1ste zin. 😉

 13. joy zegt op

  Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, het enige dat je op dat moment kan en eigenlijk moet doen, is hen er op een rustige manier op wijzen, dat het onacceptabel is, wat ze doen.
  De onnozelen en dommen hebben eenvoudig niet altijd in de gaten, wat hun gedrag teweeg brengt. Gevaarlijk wordt het alleen als het gedrag met opzet is en met reden tot provocatie. Dit ter uwer inschatting.

  Groet Joy

 14. Simon zegt op

  Ik zou als ik er voor gezeten had, mijn kam gepakt hebben en uitgebreid mijn haar zijn gaan kammen.
  Dat de kam per ongeluk over een voet raspte, tja, dat kan ik niks aan doen.

 15. Sake zegt op

  Totaal geen respect voor de Thaise cultuur.
  Visum intrekken en wegwezen hier.
  Heb er geen woorden voor.

 16. pw zegt op

  Inderdaad kwestie van fatsoen.

  Ik zie hier ook nooit iemand op de grond spugen, dringt men nooit voor in winkels, houdt men keurig de deur open als er iemand aankomt, draagt men ‘oortjes’ als er op de smartphone muziek beluisterd wordt, schreeuwen kinderen nooit in het zwembad, rijdt men altijd nuchter, houdt men zich keurig aan de maximum snelheid……………..

  Heeft niet zoveel met cultuur te maken allemaal.
  Met gezond verstand wel.

 17. PEER zegt op

  Even de aansteker op “volle vlam” en gegarandeerd dat die stinkvoeten verdwijnen bij je hoofd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website