Saranya Phu akat / Shutterstock.com

Het lijkt oud nieuws want dit wisten we al, maar Thai Airways International heeft bekend gemaakt dat ze overweegt haar vluchten tot 1 augustus uit te stellen. Volgens topman Pirapan is dit besluit nog niet definitief genomen.

Allereerst wordt een gekeken naar de commerciële consequenties van het opschorten vcan de vluchten met nog een maand. Het uitstel helpt THAI zich beter voor te bereiden wanneer het verbod op internationale vluchten door de CAAT wordt ingetrokken. Oorspronkelijk was sprake van hervatting per 1 juli.

Wel nieuws is dat THAI wanneer men weer gaat vliegen wel het aantal vluchten teruggebracht gaat worden om kosten te besparen, aldus een bron. Het aantal vluchten naar Singapore gaat van meerdere keren per dag naar 4 per week. Verder zullen er minder vluchten worden uitgevoerd naar grote steden, waaronder Tokio.

Vluchten naar Italië, Moskou, Wenen, Oslo, Stockholm, Sapporo, Fukuoka, Sendai, Kathmandu en Colombo worden niet hervat, maar het is nog niet duidelijk of die definitief vervallen.

Bron: Bangkok Post

9 reacties op “Thai Airways International overweegt vluchten tot 1 augustus uit te stellen”

 1. kop zegt op

  Bangkok – Thai Airways International hervat vanaf 1 augustus, één maand later dan oorspronkelijk gepland, de internationale vluchten op 37 routes.

  De nationale luchtvaartmaatschappij is van plan de dienst op 26 routes te hervatten, onder meer van en naar Parijs, New Delhi, Guangzhou en Frankfurt.

  Op 2 augustus worden de verbindingen op de routes Beijing, Brisbane en Brussel hervat, de volgende dag gevolgd door verbindingen naar Auckland en Jakarta. De datum van hervatting van vluchten naar Milaan, Rome, Moskou, Wenen, Stockholm, Sapporo, Fukuoka, Sendai, Kathmandu, Oslo en Colombo wordt bekend gemaakt.

 2. Joop schottman zegt op

  Graag zou ik willen weten wanneer de vluchten naar Amsterdam worden hervat i v.m mijn vriendin wil graag naar Nederland komen

  Gr Joop Schottman

  • Cornelis zegt op

   Thai Airways vliegt toch al jaren niet meer op Amsterdam?

 3. Jef zegt op

  Dit geloof ik maar eerst als het gebeurt. !!
  Ik heb deze info ook gelezen, maar zou dit toch met de nodige voorzichtigheid aannemen.
  Dat Thai zijn cluchten hervat zou fantastisch nieuws zijn, maar ff afwachten welke landen welkom zijn en welke niet, zou afhangen van de corona gevallen in de landen die op Bkk willen vliegen.
  Dan ook ff bang afwachten wat de voorwaarden gaan zijn om binnen te mogen.
  ( quarantine, Covid19 test, speciale reisverzekering enz… ).
  Dus ik wacht met een bang hart af en hoop, meer kun je momenteel niet doen.

 4. Chris Mangelschots zegt op

  Wij hebben verleden jaar al geboekt voor 4 volwassenen naar Bangkok en die is ijskoud gecanceld. Al maaanden niks gehoord…airbnb idem dito. 5000€ down the drain. Goede avond zeg.

 5. John Chiang rai zegt op

  Dat Thai Airways al hun vluchten uitstellen tot 1 Augustus lijkt me toch het logische gevolg van het feit,dat de meeste buitenlanders zowiezo Thailand in Julli nog niet binnenkomen.
  Zelfs als de grenzen ook in Augustus nog dicht blijven voor veel buitenlanders,lijkt het mij zelfs dan nog niet direct een lucratieve bezigheid om met half bezette vliegtuigen door het luchtruim te vliegen.

 6. Arjan zegt op

  Onze reis hebben we omgeboekt naar volgend jaar zomer. Zitten gebonden
  aan de schoolvakantie. Helaas maar niks aan te doen.

 7. Bert zegt op

  Beste allemaal, de kop van dit artikel luidt: “Thai Airways International overweegt vluchten tot 1 augustus uit te stellen. De betekenis van overwegen is o.a. nadenken of je iets wilt doen of niet. Alleen het woord “overweegt” schept al onduidelijkheid. Zoals wellicht bij jullie bekend verkeert Thai airway in erg zwaar weer. Thai airwais heeft gedurende een groot aantal jaren enorme verliezen geleden, een drastische reorganisatie is noodzakelijk om een volledig faillissement te voorkomen enz. Thai airways heeft buitenlandse schuldeisers gevraagd om haar vliegtuigen niet in beslag te nemen. Wat de uiteindelijke gevolgen voor Thai airways zullen zijn weet nog niemand. Ergo: onduidelijkheid viert helaas nog steeds hoogtij. Hierna twee links die jullie hopelijk iets meer inzicht geven in de huidige situatie. Thai airways vliegt niet rechtstreeks op Amsterdam. Zie de 13 internationale bestemmingen https://www.thaiairways.com/en_TH/plan/where_we_fly/index.page?
  Voorts voor het boeken van vluchten c.q. inzicht krijgen in vluchten die geboekt kunnen worden zie https://flights.thaiairways.com/en/flights-to-amsterdam Vluchten voor 1 augustus 2020 kunnen vandaag 13 juni 2020 (vooralsnog) niet geboekt worden. U krijgt de nelding: “something went wrong enz.”.
  Wilt u wat meer in de financiële keuken van Thai airways kijken zie dan: http://investor.thaiairways.com/en/downloads/annual-report De financiële rapporten van meerdere jaren kunt hier downloaden. Hopelijk krijgt hierdoor iets meer duidelijkheid over de situatie waarin Thai airways verkeert maar het is en blijft nog steeds onduidelijk/onzeker Als u wilt boeken dan is mijn inziens voorzichtigheid absoluut geboden.

 8. Guy zegt op

  Thai airways hun vliegtuigen werden of worden nog steeds bestuurd door piloten van Brussels airlines. Wat is het met die speciale reisverzekering? Ik neem elk jaar al een privé verzekering voor mocht er iets voorvallen. Dat het duurder zal worden daar moeten we niet van opkijken. Maar als er eerst 14 dagen quarantaine is blijf ik thuis, op 1 maand is dat geld weggegooid. We zien we en er zijn ook nog de Filippijnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website