Het Marine Departement staat op het punt de Tha Tien pier in het district Phra Nakhon in Bangkok te heropenen na omvangrijke renovatiewerkzaamheden. Kritpetch Chaichuay, de directeur-generaal van de Marine, meldde dat de afdeling in samenwerking met het Crown Property Bureau zowel de pier als de omliggende faciliteiten heeft verbeterd. Deze verbeteringen zijn erop gericht om beter aan te sluiten bij de historische architectuur van de omgeving en hebben goedkeuring ontvangen van de commissie belast met het behoud van Rattanakosin en andere oude steden.

Met een renovatiebudget van 39 miljoen baht is het doel dat de vernieuwde pier in maart weer opengaat. De opgewaardeerde faciliteiten zijn ontworpen om het watertransport op de Chao Phraya-rivier te verbeteren en zullen ondersteuning bieden aan waterbussen en veerboten. Daarnaast zullen de bezoekers kunnen genieten van voorzieningen zoals overdekte wachtruimtes, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, parkeermogelijkheden, informatieschermen en audiosystemen.

Het project omvat meer dan alleen de Tha Tien pier; het Marine Departement heeft plannen om in totaal 29 pieren langs de Chao Phraya-rivier te renoveren, die zullen dienen als haltes voor de waterbus. Tot op heden zijn de renovatiewerkzaamheden aan negen pieren voltooid, en er wordt gewerkt aan meerdere andere, waaronder de pieren bij Phra Pinklao, Rama V en Kiakkai. Deze worden naar verwachting binnen het jaar voltooid. Er zijn verdere plannen om volgend jaar nog vier pieren te renoveren, met het uiteindelijke doel om alle upgrades tegen 2026 af te ronden.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website