De meeste tempels en historische plaatsen in Ayutthaya zijn weer open voor het publiek. Volgens gouverneur Panu zijn ze het afgelopen weekend dan ook druk bezocht. Veel publiek uit andere provincies en vooral Bangkok gingen naar Ayutthaya voor een dagje uit.

Het drukst bezocht werden Wat Phananchoeng en Wat Yai Chaimongkul. De verkopers van eten en souvenirs zijn dolblij met de versoepeling.

Er gelden wel preventieregels voor bezoekers. Zo moet men zich registreren, wordt de temperatuur opgenomen, handen ontsmetten en afstand houden van elkaar. Volgens de gouverneur droeg 99 procent van de bezoekers een mondkapje.

De provincie telt acht besmettingen, zeven patiënten zijn hersteld, één is overleden. De afgelopen 34 dagen zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

Over Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Siam. Ze ligt op 80 km ten noorden van de huidige hoofdstad van Thailand. Deze historische plaats is een uitstekende bestemming voor een uitstapje vanuit Bangkok. Ayutthaya heeft een bijzondere en rijke geschiedenis. In 1767 werd de stad verlaten na verwoesting door de Birmezen. In deze historische stad aan de rivier vind je de spectaculaire en indrukwekkende overblijfselen van eeuwenoude tempels. Het historisch park van Ayutthaya is gelegen tegenover het Chao Sam Phraya National Museum. Dit historische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bezit vele tempels. De tempels Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkhon Bophit, Wat Na Phra Meru, Wat Thammikarat, Wat Ratburana en Wat Phra Mahathat liggen dichtbij elkaar en kunnen gemakkelijk te voet worden bezocht. Het bezoek aan het overige gedeelte van het historische park is het beste om per fiets af te leggen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website