Suvarnabhumi airport

Suvarnabhumi Airport is van plan om een nieuwe hal bouwen en daarmee de passagiers terminal uit te breiden. Dit plan maakt onderdeel uit van de ambities van de luchthaven om bij de 10 beste in de wereld te gaan horen.

Dat is afgelopen dinsdag bekend gemaakt op de vierde verjaardag van de Thaise luchthaven. De nieuw te bouwen hal en terminal moeten leiden tot een capaciteitsvergroting van de luchthaven. De luchthaven is nu ingericht en berekend op een aantal van 45 miljoen passagiers per jaar. Met de nieuwe hal kan dit aantal groeien tot 60 miljoen passagiers. De uitbreiding zal naar verwachting ongeveer 62,5 miljard baht kosten en worden voltooid in 2016.

Suvarnabhumi werd vorig jaar gerangschikt op plaatst 24 in de ranglijst van beste luchthaven in de wereld (Airports Council International).

Het aantal immigratie check-in balies word volgend jaar juli vergroot, kosten: 148 miljoen baht. Ook het huidige airconditioning systeem zal begin volgend jaar worden verbeterd voor 900 miljoen baht. Speciale ‘screening stations’ die worden geïnstalleerd bij de ingang van de gates, gaan er voor zorgen dat passagiers drinken bij zich kunnen houden totdat ze het vliegtuig in stappen.

De luchthaven zal een gecentraliseerd veiligheidssysteem gaan gebruiken om de veiligheid te verbeteren. Voorts komt er de mogelijkheid om zelf in te checken en instapkaarten uit te printen.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Suvarnabhumi Airport: ambitie voor de top”

  1. Steve zegt op

    Het zal mij benieuwen. Van de 24e plaatst naar de top 10. dat is nogal wat. Misschien met een Westers management dat het lukt? Als je het aan de Thai overlaat, heb ik mijn twijfels.

  2. bkkdaar zegt op

    ach ja-en elke nieuwe direkteur streeft omhoog en begint zijn nieuwe uitdaging met eens (op kosten van de Thaise belastingbetaler of de reizger?) naar SIN/Changi of SEL=Seoul/Incheon te vliegen omte bekijken hoe ze daar toch altijd zo goed uit die ranking komen.
    Zolang de Thai het complete management niet aan die Singaporezen of Koreanen overgeven, zullen ze nooit in de top10 belanden. maar ja-dan komt de nationale trots weer om de hoek kijken. Of de geheim gehouden belangen van kaduke bagagekarretjesleveranciers, of al die taxi”s die je willen bedotten etc.
    (niet dat swampy nou zo heel slecht is-maar 20/25 geeft wel een heel reële wergave van hoe het is-Schiphol zal inmiddels wel nog lager staan-zat ooit ook in de top 5-maar ja-hetzelfde he: geldbelust winbejacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website