Geen wekelijkse fund-raising diners meer van de anti-regerings beweging PDRC. Actieleider Suthep heeft ze geschrapt, nadat hij op de vingers is getikt door coupleider Prayuth Chan-ocha.

Die heeft, overigens zonder Suthep’s naam te noemen, de bewering van Suthep weersproken dat beiden sinds de coup van 2006 met elkaar in contact hebben gestaan over de beste manier om een eind te maken aan het ‘Thaksin-regime’.

Prayuth ontkende vrijdag in zijn wekelijkse tv-toespraak met iemand samengespannen te hebben. ‘Omdat de politieke situatie verslechterde, was het leger gedwongen het probleem op te lossen.’ Hij zei ook dat er een einde moet komen aan bijeenkomsten met politieke gesprekken en diners om fondsen te werven, doelend op het diner waarop Suthep zijn gewraakte uitspraak deed.

Suthep had een serie diners onder de titel ‘Dinner with Lung Kamnan’ willen houden om geld te werven voor de slachtoffers van de rally’s en nabestaanden van degenen die daarbij zijn omgekomen. Het eerste diner vond op 21 juni plaats.

Het was trouwens de tweede keer dat Suthep irritatie wekte bij het militair gezag. Enkele dagen na de coup organiseerden Suthep en andere PDRC-leiders een party, waarop veel bezoekers gekleed waren in camouflage kleding. Een woordvoerder van de NCPO keurde dat sterk af. Voor burgers niet gepast ‘onder de huidige omstandigheden’.

(Bron: Website Bangkok Post, 28 juni 2014)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website