Baiterek Media / Shutterstock.com

De straatverkopers op Khao San Road in Bangkok hebben besloten zich te verzetten tegen de wil van de gemeente om de straat overdag vrij te houden van kraampjes.

Dit werd zondag bekendgemaakt door Yada Pornpetrumpa, voorzitter van de Khao San Road Street Vendors Association. Handelaren willen maandag om 11:30 uur naar het stadhuis van de hoofdstad marcheren om toestemming te krijgen om hun goederen overdag te verkopen.

Het stadsbestuur heeft de straathandelaren eerder al verboden om dagelijks te handelen, sinds 1 augustus mogen ze hun kraampjes alleen van 16.00 uur tot middernacht opzetten. Deze limiet betekende een flinke daling van het inkomen voor daghandelaren, vooral omdat ze om 20.00 uur hun kraampjes moeten afstaan aan verkopers die ‘s avond’s werken.

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Straatverkopers Khao San Road verzetten zich tegen afspraken met gemeente”

 1. Pat zegt op

  Groot gelijk hebben ze met dit protest, Thailand/Bangkok heeft echt wel andere meer dringende problemen dan kraampjes te verbieden omdat die fout staan of op een te laat uur staan…

 2. Anja zegt op

  Tsja het wordt steeds gezelliger op Khao San Road!
  Wij miste de sfeer van 5 jaar geleden!
  Lijkt nu alleen nog op een wedstrijd van de horeca, wie heeft het hartste de muziek aan!

 3. Top martin zegt op

  De gemeente heeft gelijk. Op drukke dagen is geen doorkomen aan. Sommige handelaren denken dat de straat van hun is.
  Vooral reddingsdiensten staan voor onbekende problemen in nadeel van de patient

 4. niek zegt op

  Laten ze ook eens optreden tegen de motorrijders die de trottoirs gebruiken als een ‘short cut’ ipv buitenlanders die een papiertje op straat laten vallen voor 2000 baht te beboeten.
  Ze gebruiken daarvoor hulppolitie (ben de Thaise benaming vergeten), die na een butitenlander ‘betrapt’ te hebben hem/haar naar een klein kot brengt waar zijn collega een voorgedrukte lijst van overtredingen in het Engels en Chinees toont met het bedrag van de boete. En een betaalbewijs? Nee, hoor!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website