Nok Nok / Shutterstock.com

Op een aantal buitenlandse luchthavens zitten tenminste 197 Thaise onderdanen vast. Ze proberen terug te keren naar Thailand maar dat lukt niet omdat de luchthavenautoriteit (CAAT) alle commerciële passagiersvluchten naar Thailand tot 16 april heeft verboden.  

De Thai zijn onder andere gestrand op luchthavens in Japan (15), Zuid-Korea (60), Nederland (60), de VS (60), Quatar (1) en Engeland (1). Het Centre for Covid-19 Situation Administration laat weten dat ze er alles aan doen om ze thuis te brengen. Volgens hun zorgt het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de gestrande reizigers. Andere Thai die niet terug kunnen reizen dienen voor hulp contact op te nemen met de ambassade of het consulaat in het land waar ze verblijven. Verder dienen ze er rekening mee te houden dat ze bij aankomst in Thailand veertien dagen in quarantaine worden geplaatst.

Ondanks het vliegverbod van de CAAT komen er nog dagelijks vliegtuigen aan, zoals een vlucht van Frankrijk naar Phuket met 14 Thai, een vlucht van de VS naar Suvarnabhumi met 60 Thai. Vandaag worden op Suvarnabhumi 22 Thai uit Japan verwacht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er maximaal 200 Thai per dag mogen aankomen met buitenlandse vluchten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Steeds meer Thaise onderdanen vast op buitenlandse luchthavens”

 1. l.lagemaat zegt op

  De luchthavenautoriteit (CAAT) heeft alle commerciële passagiersvluchten naar Thailand tot 16 april verboden.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er maximaal 200 Thai per dag mogen aankomen met buitenlandse vluchten.

  Interessant dit Thais beleid

 2. rentenier zegt op

  Het lijkt er op dat Thai die willen terug keren een groep is met een hoog risico. Er kunnen er tussen zitten die het virus dragen maar het zelf niet weten. Er zijn er ook bij die het wel weten maar in het buitenland niet werden opgenomen omdat men geen geld had. Er waren 2 dagen met minder besmettingen 51 en 38 en ineens waren het er gister weer 101 omdat er een vliegtuig met Thai uit Indonezie was aangekomen waarvan er 41 besmet bleken te zijn. Als buitenlanders naar Thailand komen moeten ze een goede reisverzekering hebben, degene die lang of permanent verblijven moeten genoeg garantie kunnen aantonen dat ze zelf voor eventuele kosten kunnen betalen. Hoe zit dat met Thai die naar het buitenland gaan? In elk geval lijk het mij heel goed dat er geen enkele commerciele passagier vlucht in Thailand mag landen, ook niet met Thai.

  • TheoB zegt op

   Dus jij vind het wel oké dat een land z’n eigen onderdanen de toegang ontzegd.
   De Thaise autorieten kunnen (en hebben) eisen gesteld aan Thai die naar Thailand terug willen. Een aantal van die eisen waren onzinnig of zelfs onuitvoerbaar (bv. de corona-vrij verklaring), dus later weer ingetrokken.
   Een andere eis is 14 dagen quarantaine. Maar als daarom 3 vreemden 14 dagen op een kamer met twee bedden moeten blijven denk ik dat ook hierover niet nagedacht is.
   Het is niet zo verwonderlijk dat mensen komend uit Indonesië besmet blijken te zijn. Er werd daar nauwelijks getest.
   Alleen Non-Immigrant O-A visumhouders moeten een ziektekostenverzekering hebben, de langverblijvers moeten elk jaar totaal zo’n 800.000 kunnen ophoesten. Thai kunnen altijd nog aanspraak maken op de zgn. 30 Bath gezondheidszorg als ze geen betere ziektekostenverzekering hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website