Minder doden, meer gewonden. Dat is tot nu toe de balans van de ‘seven dangerous days’. De cijfers van gisteren ontbreken nog, maar de trend is duidelijk. Twee ongelukken met een bus en een met een taxi maakten van donderdag een zwarte dag.

Drie senioren kwamen gisterochtend om het leven en 39 raakten gewond toen een bus, onderweg van Thon Buri (Bangkok) naar een tempel in Kanchanaburi, in die provincie om nog onverklaarbare redenen kantelde. De bus belandde dwars over de weg, beide rijstroken blokkerend.

De politie vermoedt dat de chauffeur in slaap is gevallen, niet vertrouwd was met de weg en te snel reed. In de bus zaten voornamelijk verkopers van de markten Wongwian Yai, Ban Khaek en Khlong San, die de bus hadden gecharterd.

In het tweede busongeluk kwamen vier personen om het leven en werden circa vijftig gewond. In het district Hot (Chiang Mai) raakte een bus van de weg af, toen de chauffeur probeerde een motorfiets te ontwijken. De manoeuvre eindigde tegen een boom, waarbij de bus kantelde (foto boven).

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de chauffeur de macht over het stuur verloor. De motorfietser kwam uit tegenovergestelde richting. Het ongeluk gebeurde op een bochtige weg in bergachtig gebied.

Op de Thiam Ruam Mit kruising in Huai Khwang (Bangkok) boorde een taxi zich in een politiepost (foto homepagina). Twee personen kwamen om het leven en drie raakten gewond; de website noemt één dode en vier gewonden.

Krant en website verschillen ook over de toedracht. Volgens de krant reed de taxi in op een groep motorrijders; volgens de website op een motortaxibestuurder die voor de kruising wachtte. Een van de gewonden was een politieagent.

Volgens de website zou de taxichauffeur geprobeerd hebben te vluchten, maar hij kon worden ingerekend. De man maakte een slaperige indruk, maar er waren geen aanwijzingingen dat hij drugs of alcohol had gebruikt.

Het aantal verkeersdoden van de ‘seven dangerous days’ is na zes dagen opgelopen naar 277 en het aantal gewonden naar 2.926. Woensdag kwamen 29 personen in het verkeer om het leven en werden 283 personen gewond in 273 ongevallen.

Het aantal verkeersdoden bedraagt negen minder dan vorig jaar, het aantal gewonden en ongevallen bedraagt meer, respectievelijk 143 en 173. In Nakhon Ratchasima eiste het verkeer de meeste levens: 13. Chiang Mai had het hoogst aantal ongevallen: 107.

Zie verder bijgaand overzicht.

(Bron: Bangkok Post, 18 april 2014)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website