Er is grote paniek bij Samsung, ‘s werelds grootste maker van smartphones, het bedrijf roept gebruikers van het nieuwe model Galaxy Note 7 op om het toestel “onmiddellijk” uit te schakelen en “zo snel mogelijk” terug naar de winkel te brengen. Dit omdat de batterij spontaan in brand kan vliegen.

 
THAI Airways International en haar budgetdochter ThaiSmile Airways verbieden het om de Samsung Galaxy 7 mee te nemen aan boord van het toestel. THAI vice-president Pratana adviseert passagiers altijd om het cabinepersoneel te informeren wanneer een mobiele telefoon, ook van een ander merk, defect raakt, abnormaal heet wordt of wanneer ze het kwijt raken. Dat advies is in overeenstemming met de veiligheidsregels van THAI en het European Aviation Safety Agency. Andere luchtvaartmaatschappijen die het smartphone hebben verboden, zijn Singapore Airlines, Quantas, Etihad en Virgin Australia.

Ruim een week geleden kondigde Samsung al aan dat de verkoop van de splinternieuwe Galaxy Note 7 zou worden gestaakt vanwege brandgevaar in de batterij. Er waren er op dat moment wereldwijd al 2,5 miljoen stuks van verkocht; op de Nederlandse markt moet het model nog verschijnen.

Het Koreaanse concern ziet zich genoodzaakt klanten nu te waarschuwen om het toestel helemaal niet meer te gebruiken. De afgelopen dagen doken er meer meldingen op van problemen met de Galaxy Note.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Smartphone Samsung Galaxy Note 7 verboden bij THAI Airways International”

  1. Ronny L. zegt op

    Dat gaat nog “leuk” worden !
    Ik heb geen galaxy S7, doch wel een galaxy J7. De toesellen lijken op elkaar, dus er zal al gespecialiseerd personeel moeten zijn om het ene uit het andere te kennen !

    https://i.ytimg.com/vi/ABIAmGLrzrQ/maxresdefault.jpg

  2. Johan zegt op

    Het gaat om de Galaxy Note 7 en niet om de Galaxy 7


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website