De Thaise autoriteiten hebben vandaag verschillende jonge dieren, zoals slangen en jonge aapjes, aangetroffen in de koffer van een Koeweitse reiziger. De vrouw sloeg op de vlucht. Dat meldt een verantwoordelijke op de luchthaven van Bangkok.

In de koffer bevond zich een tiental pythons, waaronder een koningspython, twaalf spookdiertjes (kleine apen die in de bomen van Zuidoost-Azië leven) en een baby-aapje “in een kist met gaten”, aldus Narongrit Sookprakarn. Vermoedelijk wou de vrouw de dieren verkopen als gezelschapsdieren.

Geïdentificeerd dankzij etiket

“Op het ogenblik dat we haar bagage probeerden te controleren, zei ze dat ze de sleutel ging zoeken en sloeg ze op de vlucht”, luidde het nog. De eigenares van de koffer kon geïdentificeerd worden dankzij het etiket op haar bagage. Tegen de vrouw, die naar Koeweit wou reizen, werd een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Ze riskeert vier jaar cel.

Thailand wordt beschouwd als een draaischijf van handel in beschermde soorten in Azië. Enkele grote markten in Bangkok hebben de reputatie zo goed als iedere soort aan te bieden, op voorwaarde dat de koper over genoeg geld beschikt.

Bron: HLN.be


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website