Architectenbureau Shma heeft plannen geschetst voor de ongebruikte ruimtes onder de snelwegen in Bangkok die veelal op betonnen pilaren staan.

 
Vorig jaar won het bureau op het 2018 World Achitecture Festival in Amsterdam een ‘smart city’ onderscheiding met de blueprint ‘10KM Project’ voor grondgebruik onder de Sirat Expressway.

De grond onder de snelwegen is eigendom van de Expressway Authority of Thailand (Exat). Het gaat om 1.577 rai (tweemaal de omvang van Lumpini park, waarvan 40 procent ongebruikt is. Meestal wordt de ruimte gebruikt als parkeerruimte, staan er kleine loodsen of zijn er kleine markten, die weinig waarde hebben voor de desbetreffende buurt.

Shma denkt dat het land ontwikkeld kan worden tot een nuttige openbare ruimte voor de gemeenschap. Foto’s hiervan kan je zien op: www.bangkokpost.com/news/special-reports

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Ruimte onder snelwegen in Bangkok biedt kans voor stadsvernieuwing”

  1. Nicky zegt op

    is wel een leuk idee, alleen de lucht lijkt me een beetje ongezond naast al die auto s


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website