(Watchara Chuenchomnoi / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid kondigde op een persconferentie een noodsituatie aan vanwege 516 nieuwe gevallen van Covid-19, bij voornamelijk buitenlandse arbeidsmigranten uit Myanmar.

Bij een 67-jarige Thaise vrouw werd eerder deze week een besmetting geconstateerd, zij werkt nauw samen met deze migrantengemeenschap. Samut Sakhon heeft duizenden buitenlandse arbeidsmigranten uit Myanmar. Myanmar lijdt momenteel onder een grote uitbraak van Covid-19 die, volgens de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul afkomstig kan zijn van een illegale migrant die clandestien Thailand binnenkwam.

Bijna alle besmette personen zijn asymptomatisch (ongeveer 90 procent) of hebben zeer milde symptomen volgens het ministerie van Volksgezondheid. Gouverneur Veerasak Vichitsaengsri vertelde de pers dat de provincie Samut Sakhon meerdere maatregelen kan verwachten om de situatie onder controle te krijgen.

Een volledige lijst zal volgens de gouverneur binnenkort worden vrijgegeven. Bijna alle niet-essentiële zaken worden in het gebied gesloten, waaronder winkelcentra, bars, boksstadions, visvijvers, salons, bioscopen, massagewinkels, nachtclubs, uitgaansgelegenheden, enz. Ook de betrokken markten worden gesloten. De Central Market en Sri Mueang Apartments worden onder een harde lockdown geplaatst samen met een migrantenkamp.

Bij restaurants in het getroffen gebied zal alleen afhaalmaaltijden toegestaan zijn, aldus de Health Department. Alle sporten en evenementen en andere bijeenkomsten moeten worden afgelast. Sommige scholen zijn gesloten. De beperkingen lopen tot en met 3 januari 2021.

Geplande lokale verkiezingen in Samut Sakhon zullen plaatsvinden, volgens het ministerie van Volksgezondheid, onder strikte regels zoals sociale distantie en andere beschermende maatregelen.

In het gebied is een avondklok van toepassing van 22:00 tot 5:00 uur ‘s nachts, behalve als inwoners de nodige redenen om te reizen hebben, maar zij moeten toestemming van de lokale autoriteiten krijgen. Bewoners worden gevraagd om de provincie niet te verlaten, ook zullen bepaalde gebieden harde reisbeperkingen kennen volgens de gouverneur.

Buitenlanders mogen niet naar Samut Sakhon reizen. Thais mogen dat wel, maar moeten zich laten registreren. Zij mogen alleen reizen als dit nodig wordt geacht.

Bron: Pattaya News


» Laat een reactie achter


Rating: 4.33/5. From 6 votes.
Please wait...

10 reacties op “Ruim 500 nieuwe Covid-19 besmettingen in Samut Sakhon”

 1. wendel zegt op

  Hoop dat ze er in slagen om dit in te dammen zodat het niet over het hele land verspreid.

 2. Ceesdesnor zegt op

  Daar gaat onze hoop voor december 2021.

  • Loe zegt op

   EEN jaar, ze hebben geld nodig van buitenlandse toeristen, niet van goedkope ardbeidskrachten uit Myanmar. Daarom vindt ik deze opmerking wel een erg negatieve denkwijze.
   Iedere dag komen ze met nieuwe maatregelen om ons te lokken dus zo’ n vaart zal het niet lopen.

   • Ceesdesnor zegt op

    Wij zijn ook ooit met 1 besmetting begonnen en daar zijn er al meer dan 500, dat zegt mij genoeg.
    Dit is geen negatieve denkwijze maar een opsomming van feiten.

    • chris zegt op

     Volgens mij is het in Samut Sakhon ook met 1 besmetting begonnen. De hamvraag is natuurlijk: wie heeft die eerste besmetting veroorzaakt en wie die dan weer……

 3. Maarten Vasbinder zegt op

  Zolang de PCR test als maatstaf wordt gebruikt, zal elk hoestje als Covid geduid worden.
  Coca Cola zal ook wel verboden worden, omdat het positief test.

  • Stan zegt op

   Ik denk dat het Thailand anders gaat. Bij elk hoestje laat men zich gewoon niet testen (kost 2000 baht) en blijft het aantal besmettingen laag…

 4. Marc Dalle zegt op

  Allemaal best een mogelijkheid. Maar iedereen die Thailand kent, weet maar al te goed dat alle onheil altijd van het “buitenland” komt. Thai en zeker de Thaise overheid kijken nooit in eigen boezem. Myanmar, Cambodja, de farang,… zij worden aller vaakst als “schuldig” aangewezen.

  • ruud zegt op

   Misschien zijn ze ook wel schuldig, als ze illegaal het land binnenkomen uit besmette gebieden.
   Dat de Thaise overheid vaak dingen zonder bewijs roept, wil niet zeggen, dat ze niet af en toe gelijk kunnen hebben.

 5. l.lagemaat zegt op

  Vanmorgen, 21 dec., werd op het Thaise nieuws medegedeeld dat alle eindejaar countdown activiteiten in
  heel Thailand gecanceld zouden worden.
  Of er later toch uitzonderingen gemaakt gaan worden, werd niet vermeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website