Een restaurant in Bangkok kreeg deze week bezoek van de politie wegens het het serveren van beschermde dieren. Zeven personen zijn gearresteerd.

De politie deed een inval in het restaurant in het district Want Thong Lang en trof in de keuken een in stukken gehakte cobra aan die net gekookt zou worden. Achter het restaurant vond de politie een soort slachterij.

De politie stuitte verder op negen containers huisgemaakte likeur met slangenkoppen, het karkas van een schubdier, 22 schildpadden, vier ratelslangen en een cobra. De ratelslang is een beschermd dier. De cobra niet, maar gevangenhouden mag niet. Schildpadden zijn tevens beschermde dieren.

Het restaurant was eigendom van een 66-jarige man uit Chiang Rai. Er werkten zes personen uit Myanmar. Het restaurant bestond al acht jaar, de meeste klanten waren Chinezen.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Restaurant in Bangkok heeft cobra en schildpad op de menulijst”

 1. Harry Romijn zegt op

  Aanbod, zelfs crimineel, bestaat bij de gratie van vraag.
  IK begrijp niet, dat er mensen zijn, die deze gerechten vragen. En altijd Chinezen. En al helemaal niet, dat zit zoveel jaren verborgen kan blijven. ( 8 jaar). Of wilden de controlerende autoriteiten meet T-money cq werd de grond toch te heet onder de voeten ? ?

  • Fransamsterdam zegt op

   Er zijn talloze landen waar schildpadden een delicatesse zijn. Uit onderzoek van overblijfselen van voorouders van de mens van 2 miljoen jaar oud is gebleken dat schildpadden toen al op het menu stonden.

   Bovendien geldt in China en Japan de schildpad als symbool voor een lang leven en vertegenwoordigt de schildpad in de Aziatische mythe de kosmische orde. Het schild is het symbool van de hemel, het lichaam symboliseert de aarde, het onderschild vertegenwoordigt de onderwereld.
   De schildpad is een ook een symbool van het moederschap en de schepping.
   De schildpadwijsheid leert ons te leven en doorzettingsvermogen te tonen met vastberadenheid en sereniteit.

   Niet zo vreemd dus dat dit gerecht nog wel eens gevraagd wordt.

   • chris zegt op

    Fabrikant Heinz maakt schildpadsoep; gewoon te koop in de supermarkt.

 2. willem zegt op

  Schildpad beschermd?
  Een 2 jaar terug zag ik op second road nog een schilpad zwemmen in een van de aquariums van een restaurant waar je zelf een vis,schildpad etc kan uitzoeken om op te eten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Er zijn een paarhonderd verschillende soorten schildpadden, waaronder landschildpadden en waterschildpadden. De lekkerste landschildpad is de soepschildpad, die daardoor het ernstigst wordt bedreigd, het vaakst is verboden, daardoor het duurst is, en dus het meest interessant voor de illegale handel.
   Vermoedelijk gaat het hier om deze soort.
   Er zijn ook eetbare waterschildpadden, die zelfs, speciaal worden gekweekt om te worden opgegeten, en daar zijn soorten bij die niet verboden/bedreigd zijn.
   Die zult u wel op Second Road gezien hebben.

 3. T zegt op

  Met name schubdieren zijn ernstig bedreigd ik hoop dat de eigenaar een paar jaar lekker de cel in mag maar vrees dat dit niet zal gebeuren.

 4. brabantman zegt op

  Willen de autoriteiten dan ook eens een keer iets doen aan de mishandeling van olifanten.
  De z.g. plezierritjes op de rug van deze beesten, o.a. op diverse plaatsen in Pattaya, een schande. Vooral als je weet hoe deze beesten behandeld worden om onderdanig te worden.
  Of aan de fotografen die rondlopen in de omgeving van Central Mall in Pattaya, met baby aapjes. En ook nog een zwaar bedreigd soort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website