Chittapon Kaewkiriya / Shutterstock.com

Thai Airways International (THAI) heeft toegegeven dat door de schuldsanering, de luchtvaartmaatschappij haar klanten momenteel geen geld kan terugbetalen voor ongebruikte vliegtickets.

De afdeling Corporate Communication van THAI liet gisteren weten dat restitutie van betaalde tickets niet kan plaatsvinden, omdat de Central Bankruptcy Court het verzoek van de luchtvaartmaatschappij om rehabilitatie op grond van de faillissementswet woensdag heeft erkend.

De luchtvaartmaatschappij wordt beperkt door wettelijke verplichtingen die haar beletten om nu restituties uit te betalen. Maar THAI zegt toe het geld binnen zes maanden zonder kosten terug te betalen. Door de Covid-19 pandemie wordt THAI gedwongen haar vliegtuigen aan de grond te houden en vluchten te annuleren.

THAI heeft eerder op haar website aangekondigd dat het de vluchtactiviteiten waarschijnlijk in juli zal hervatten. “De (geplande) hervatting in juli 2020 wordt overwogen. THAI volgt de situatie, preventieve maatregelen en sluitingen in elk land, evenals de vraag naar vliegreizen. Het doel is om de diensten te hervatten naarmate de Covid-19-situatie verbetert”, aldus de website van de luchtvaartmaatschappij.”

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft tot eind juni alle geplande internationale vluchten naar Thailand verboden.

Bron; Bangkok Post

12 reacties op “Refund betaalde vliegtickets THAI Airways problematisch door schuldsanering”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt me, dat als zij het al betaalde geld niet terug geven, zij zich de moeite kunnen besparen, om weer te gaan vliegen.

  • Ger-Korat zegt op

   Beter geen ticket bij Thai Airways meer kopen want je weet niet of ze later failliet gaan en/of ze stoppen op bepaalde routes en daarbij tonen ze nu aan dat het niet zeker is of je je geld terugkrijgt. Beter bij een andere financieel veiliger maatschappij boeken.

 2. Jos Rieken zegt op

  Mijn dochter met haar gezin hadden tickets van Thai Airways om in april naar Thailand te vliegen. Ik heb hun gevraagd of de herstructurering gevolgen heeft voor de terugbetaling van de ticket kosten. Ik kreeg eergisteren onderstaand antwoord.

  Beste heer Rieken,

  Hartelijk dank voor uw mail.

  Ik kan u verzekeren dat de herstructurering van THAI geen negatieve impact heeft op onze vluchten, noch de terugbetaling van uw tickets.

  Met vriendelijke groeten,

  Dennis

  THAI Reservations Department

 3. chris zegt op

  Ik ben geen jurist maar kunnen passagiers die hun geld niet terugkrijgen omdat Thai niet kan betalen het faillisement van de airline aanvragen, of zijn alle schuldeisers ‘kalt gestellt’ tijdens de surseance van betaling?

  • Francois Nang Lae zegt op

   Dat kan, maar dan weten ze zeker dat ze niks meer terugzien.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat nu net wat men juist wil vermijden door de herstructurering onder Chapter 11 aan te vragen ?

   https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/thai-airways-reorganisatie-onder-faillissementsbescherming

 4. Cornelis zegt op

  ‘Problematisch door schuldsanering’, en ‘dat restitutie van betaalde tickets niet kan plaatsvinden, omdat de Central Bankruptcy Court het verzoek van de luchtvaartmaatschappij om rehabilitatie op grond van de faillissementswet woensdag heeft erkend.‘: dat lijkt in mijn ogen toch oorzaak en gevolg om te draaien. Het is juist omdat ze schulden – zoals de terugbetaling van tickets – niet meer konden betalen dat ze zèlf de aanvraag bij het Central Bankruptcy Court Hebben ingediend en daarmee de fase van schuldsanering zijn ingegaan.

  • georgio zegt op

   Moderator: Niet de hele tekst hier plaatsen een link is voldoende.

   • georgio zegt op

    https://www.thaienquirer.com/13702/thai-airways-says-it-cannot-honour-ticket-refunds-for-now-possibly-forever/

 5. geert zegt op

  Het lijkt me verstandig om GEEN tickets meer te kopen van THAI totdat er meer duidelijkheid is over de schuldsanering. In Thailand gaat het er niet aan toe zoals in Europa. Als THAI failliet gaat, en die kans is erg groot, dan kan iedereen fluiten naar de centen.

  Gegroet,

 6. Bruno zegt op

  Ik heb mijn tickets SGN-BKK van begin april keurig terug betaald gekregen.
  Voor een aantal andere tickets wacht ik nog op de bevestiging dat ze op een later tijdstip kunnen worden gebruikt.
  Misschien niet altijd zo fijn, maar ik heb er wel begrip voor dat we in deze moeilijke tijden een beetje geduld moeten hebben.

 7. Kris Kras Thai zegt op

  Heb je betaald met Visa, MasterCard of American Express en de luchtvaartmaatschappij cancelt je vlucht en kan vervolgens om één of andere reden je niet terugbetalen? Dan zou het kunnen dat Visa, MasterCard of American Express je volledig terugbetalen. Maar eenvoudig is het niet.
  Je neemt dan best contact op met je creditcard uitgever, wat meestal je bank is.
  Bron: google, zoek bijvoorbeeld op “Visa Mastercard faillissement terugbetaling”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website