Een opvallende foto in Bangkok Post van een rat die zich tegoed doet aan het eten in een kantine van het Thaise parlement. Het werd daarom tijd voor een inspectie en wat denk je? 

Districtsambtenaren troffen een rommeltje aan. Er stonden overal vuilniszakken, een verstopte waterafvoer met stinkend water, voedselresten en vuile voedseldozen slingerden er rond. Volgens de inspecteurs was de kantine zo smerig dat het veel tijd zou kosten om het weer schoon te maken.

Het districtskantoor kwam in actie naar aanleiding van een foto van een rat die zich in het restaurant tegoed deed aan het kant-en-klare voedsel. Op de vloer zijn daarvan de resten gevonden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


10 reacties op “Rat in keuken van parlement: Hygiene is ver te zoeken”

 1. Martien zegt op

  Thai eten over het algemeen graag rat, dus vangen die beesten en de pan in!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Michel zegt op

  Je zal er maar werken en denken lekker te kunnen eten. Ik zou toch eerst bewijs willen zien dat het nu beter gaat voor ik daar nog 1 hap door m’n keel zou kunnen krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. John Chiang rai zegt op

  Het bijzondere aan deze foto is,dat hij toevallig bij het Thaise parlement genomen is, voor veel z.g.n. gewone restaurants,waar de hygiëne net zo, of nog slechter is,is dit geen bijzonderheid.
  Vaak als ze het restaurant aanbevelen door een extra bord,waarop vermeld staat..CLEAN FOOD,AND GOOD TASTE zou ik persoonlijk erg bezorgd zijn,omdat een goede smaak,en vooral hygiëne voor de meesten,zonder extra aanduiding van zelfsprekend zou moeten zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. willem zegt op

  ach,er zullen ook wel genoeg “ratten” in het parlement zitten.
  Soort zoekt soort.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 5. Nico zegt op

  Zie je wel,

  Ik heb het altijd al gedacht, parlementariërs zijn RATTEN……….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. NicoB zegt op

  Ik las op de site http://www.ThailandVision.th.go dat de meeste parlementariërs op de hoogte zijn van de ratten in de keuken. Het zijn geharde lui en de meesten met een militaire achtergrond. De ratten zijn in de keuken vrij opdat ze zich ook tegoed kunnen doen aan het eten en vervolgens via de menukaart zo vers als mogelijk worden aangeprezen aan de parlementariërs.
  Eet smakelijk.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Mark zegt op

  De ene rat is de andere niet.
  De op houtskoolvuur geroosterde rat uit het rijstveld lust ik wel. Dat beestje is een planteneter, zoals de muskusrat/waterkonijn in de lage landen.
  De rat in het Thaise parlement is een bruine rat (Rattus norvegicus) of een gelijkende verwante Aziatische soort Rattus pyctoris en Rattus nitidus.

  Soorten die graag in de omgeving van mensen vertoeven en die veel overlast voor de mens brengen. Dit heeft de mens echter ook voor een groot deel aan zichzelf te wijten. De bruine rat kan zich namelijk zo goed in de buurt van de mens handhaven, omdat die zijn afvalprobleem vaak niet netjes oplost.

  Deze ratten veroorzaken niet enkel problemen in landbouw, voedingsindustrie en horeca. De bruine rat staat ook bekend als een ziekteoverbrenger. Ziekten die de bruine rat kan overbrengen zijn onder andere de ziekte van Weil, hantavirus, tularemie, pest, en rattenbeetkoorts. De pest komt amper meer voor en ook al was de zwarte rat de grootste pestverspreider, de bruine rat is net zo goed in staat om deze ziekte over te brengen. Hier geldt ook dat toen de mens er een betere hygiëne op na ging houden, de ratten vanzelf ook minder van belang werden als ziekteverspreiders. Er worden ieder jaar nog enige gevallen van de ziekte van Weil geconstateerd in Nederland, (10-30) ca. 75% als import. Het hantavirus is al jaren niet meer gezien en dan uitsluitend als import. Ook tularemie is na de oorlog in Nederland slechts één keer gesignaleerd. De kans om een van deze ziekten in Nederland op te lopen is minimaal.
  In Thailand is de kans ook beperkt, behalve in het parlement … 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Marijke zegt op

  Wij wilde een jaar of 2 geleden in changmai ergens s vonds gaan ete.Eerst in de middag daar wat gaan drinken.Mijn man moest naar het toilet en zag daar diverse ratten lopen.Dus toch maar niet in de avond gaan eten.Ik denk dat het best meer voor zal komen maar als je ze al ziet lopen denk je toch maar niet daar.Maar wie weet waar we wel gaan eten lopen ze ook.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. theoS zegt op

  Er zijn meer ratten in Thailand dan mensen. Vooral in Bangkok is het vreselijk wat dat aangaat. Waar ik nu woon is het ook erg. Het huisvuil wordt maar 1 x per week opgehaald en staat in overvolle open tonnen, op meerdere plaatsen, langs de kant van de wegen en sois. De straat rondom deze tonnen ligt bezaaid met huisvuil dus oefent een grote aantrekkingskracht uit op ratten en ander ongedierte. Zelfs kippen doen zich tegoed er aan. TIT.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Nelly zegt op

  Nu zijn de meeste overheidsgebouwen niet bepaald schoon te noemen. Misschien wel op het eerste gezicht, maar als je zit te wachten en eens goed rondkijkt, zie je pas hoe smerig het overal is.en met 1 dweil het hele gebouw schoonmaken, brengt ook niet veel zoden aan de dijk.
  dus tja, als het in de publieksruimte smerig is, zal het in de restaurants en keukens wel niet anders zijn

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website