Het Ramathibodi Hospital in Bangkok heeft een in Israël ontwikkelde robotarm in gebruik genomen die voornamelijk ingezet zal worden bij rugoperaties. De operatie kan daardoor nauwkeuriger en sneller worden uitgevoerd.

De Renaissance Robot, kan ook voor anderen chirurgische ingrepen worden gebruikt, zoals een hersenoperatie.

Het ziekenhuis heeft in middels al ervaring opgedaan met de robotarm. De techniek is al bij vijf operaties aan de ruggenwervel ingezet. De arm kan vooral in het bot zeer nauwkeurig aanbrengen. Bij artsen bestaat een foutkans van 10 tot 40 procent, de robot heeft een nauwkeurigheid van 99 procent, zegt neurochirurg Sorayut Chamnanwet.

een ander voordeel is dat de tijdsduur van een operatie teruggebracht is van gemiddeld één of twee uur naar 10 tot 20 minuten.

De operatie die ongeveer 80.000 baht kost, wordt nog niet vergoed door de drie ziektekostenverzekeringen van de Thaise overheid.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Ramathibodi Hospital gebruikt robotarm bij rugoperaties”

  1. Chander zegt op

    Nu zijn ze ook bezig een splinternieuwe CT scanner te installeren. Ik had begrepen dat het 320 slides gaat worden.

  2. rori zegt op

    Word in hoofdzaak gebruikt bij spondolydese operaties. Op you tube staan films vauit het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
    Hebben het samen ontwikkeld met de TU Eindhoven.
    Sta er van te kijken dat het ook reeds in Thailand in gebruik is


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website