In de tambon Koke Kamin in Buri Ram zijn drie personen waaronder een peuter en enkele huisdieren gebeten door een met rabiës besmette zwerfhond.

De locale overheid is daarom begonnen met een massale vaccinatiecampagne. In de tambon leven 1.400 honden waaronder 200 zwerfhonden.

Rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, is een zeer ernstige infectie die kan worden overgebracht op mensen door geïnfecteerde zoogdieren (waaronder honden, katten en apen) middels een lik, krab of bijtwond.

De tijd tussen besmetting en eerste ziekteverschijnselen is afhankelijk van een aantal factoren zoals de plek van de beet of kras en de hoeveelheid virus dat het lichaam binnenkomt. De eerste verschijnselen treden meestal 20 tot 60 dagen na besmetting op. De ziekte begint met niet-specifieke ziekteverschijnselen zoals rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. In een later stadium treden hyperactiviteit, nekstijfheid, spierkrampen en verlamming op. Uiteindelijk leiden complicaties zoals slik- en ademhalingsproblemen tot de dood.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Rabiës in Buri Ram: Drie personen besmet na beet van zwerfhond”

 1. jhvd zegt op

  Het merendeel van de honden die los op straat loopt moet je inenten of laten inslapen.
  Veel van deze honden zien er vanwege de vele ontstekingen er onappetijtelijk uit.
  Het is een directe bedreiging voor de volksgezondheid jammer dat daar geen aandacht voor is.
  Buiten dat, de toeristen vinden het ook helemaal niets.
  Met vriendelijke groet,

 2. NicoB zegt op

  Het vaccineren van de veel te grote hoeveelheid loslopende honden is een mission impossible en leidt niet tot enige daadwerkelijk aanpak, niet voor vermindering van rabiës besmette honden en niet tot het terugdringen van de te grote aantallen, dat blijft dweilen met de kraan open, met alle gevaren voor de gezondheid van mens en dier.
  Het aantal zal teruggedrongen moeten worden door ze onvruchtbaar te maken, te laten inslapen of, misschien raar maar het lost echt wat op, voer ze op ordentelijke wijze af naar daar waar mensen honden eten, veel lijdende honden zullen blij zijn uit hun lijden verlost te worden.
  NicoB

 3. Jan zegt op

  Ben het helemaal met jhvd eens…het lijkt wel of het steeds erger wordt met het aantal zwerfhonden.
  Ze veroorzaken een groot probleem in Thailand en zijn een bedreiging voor de menselijke gezondheid.
  Bovendien zijn deze honden, die dikwijls ook nog in groepen leven, erg bedreigend.
  In Thailand is het door de aanwezigheid van de (te) grote aantal zwerfhonden praktisch onmogelijk om te wandelen of te fietsen zonder bedreigd te worden door bedoelde zwerfhonden.
  Wat mij betreft mogen er rigoreuze maatregelen getroffen worden.

 4. Louvada zegt op

  Zwerfhonden t.t.z. honden zonder halsband van een eigenaar dienen opgepakt en verwijderd om ze dan nadien te laten inslapen. Ze vermeerderen zich in het wild en daardoor is er geen gezondheidscontrole meer mogelijk met de nare gevolgen vandien.

 5. Rob zegt op

  Ik ben een echte honden gek .
  Maar het slaat nergens op om ze dan maar op te laten eten.
  Beter castreren en sterilisatie en inenten.
  Het is gewoon heel moeilijk iets aan te doen want ze nemen hier een hond voor een paar maanden .
  Want dan worden ze groot en zijn ze niet leuk meer.
  Laat ze maar geen onderzeeër kopen dan kunnen ze dat geld aan dit spenderen en aan andere goede dingen.
  Maar een kind zijn speelgoed afnemen mag niet.
  Gr Rob

 6. NicoB zegt op

  Beste Rob, je zegt zelf eigenlijk al, mensen nemen met gemak een leuk klein hondje, heb het hier al vaker zien gebeuren.
  Dan wordt ie groter en vindt men ze niet zo leuk meer, wat nu?, simpel het beestje wordt gedumpt bij de tempel, langs een strand of elders zo maar gedumpt.
  Dan maar weer zoeken welke gecastreerd of gesteriliseerd moet worden? Dat blijft dweilen met de kraan open.
  Veel honden lijden erg, gevechten, wonden, vliegen er op, schimmels en maar krabben.
  Ben ook een echte hondengek, heb al 50 jaar honden in huis, nam ze soms over uit een dienasiel om ie afgemaakt moest worden of over van iemand die op het punt van dumpen stond, heb er nu 3, alle 3 dumphonden van de straat. Zie de honden vaak lijden, wat ik al zei, het blijft zo dweilen met de kraan open.
  Als westerling zijn we niet gewend om honden te eten, niet onbegrijpelijk dat je zo reageert op mijn suggestie, maar wat ik al zei, veel honden zijn er aan toe om uit hun lijden verlost te worden.
  Wil men er in Thailand echt iets aan doen gezien de grote overtolligheid lijkt me mijn suggestie niet zo verkeerd.
  Groet.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website