De consumentenprijzen in Thailand stijgen wel maar de inflatie blijft in de pas. De stijging in mei van de consumentenprijzen komt volgens de Bank of Thailand vooral door de prijsverhogingen van benzine en voedsel. In april gingen ze na zeventien maanden voor het eerst omhoog.

De hoofdlijn inflatie, gebaseerd op 450 producten en diensten, steeg in mei met 0,46 procent op jaarbasis tegen 0,07 procent in april. De gemiddelde inflatie, gebaseerd op dezelfde lijst met uitzondering van de olie- en voedselprijzen, bedroeg evenals in april 0,78 procent op jaarbasis.

Als gevolg van de droogte steeg de prijs van groente en fruit met respectievelijk 27,16 en 5,71 procent. Vlees en vis werden 2,37 procent duurder en de prijs van sigaretten en alcohol ging met 13,2 procent omhoog door een verhoging van de accijns.

De centrale bank verwacht dat de inflatie dit jaar op respectievelijk 0,8 procent uitkomt. Gouverneur Veerathai zegt dat het monetaire beleid van de bank gericht is op een flexibele inflatie.

Het toerisme blijft een belangrijke aanjager voor de economie maar kan het teruglopen van de export niet compenseren, omdat het toerisme slechts goed is voor 10 procent van het bruto binnenlands product.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Prijzen in Thailand stijgen, maar inflatie valt mee”

  1. Slagerij van Kampen zegt op

    De zoveelste prijsverhoging van alcoholische dranken is gewoonweg schandalig. Bier is dan ook gewoonweg exorbitant duur in Thailand. Je koopt een blikje Chang of Singha zelfs goedkoper in Cambodja of Myanmar dan in Thailand. Gaat het zo door dan ga ik ook aan de Lao Khao of Lao Thom net als de autochtonen. Of ik verkas naar Duitsland waar bier nog gewoon bij de benzine pomp mag worden verkocht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website