Een verbod op de verkoop van alcohol met Oud en Nieuw en tijdens Songkran valt niet in goede aarde bij premier Prayut: ‘Alcohol kan zoals gebruikelijk verkocht worden.’ Dus kunnen we ervan uitgaan dat het voorstel van het Alcohol Control Committee niet doorgaat, want momenteel geldt: Moeders wil is wet – beter gezegd: Vaders.

Het kantoor heeft het voorstel gelanceerd omdat tijdens de zogeheten ‘seven dangerous days’ van de nieuwjaarsvakantie en Songkran elk jaar een kleine driehonderd personen in het verkeer om het leven gekomen en enkele duizenden gewond raken. Voornaamste oorzaak: alcoholgebruik. De meeste slachtoffers vallen onder motorrijders. Het verbod zou moeten gelden op 31 december en 1 januari en van 13 tot 15 april.

De premier zegt dat drinkers zelf zo wijs moeten zijn niet te rijden als ze menen dat dit gevaarlijk is. Stappen ze toch met een slok op achter het stuur of op de motor, dan krijgen ze met justitie te maken, dreigt hij.

Volgens regeringswoordvoerder Sansern Kaewkamnerd is een alcoholverbod schadelijk voor de handel en voor het land. ‘Zo’n maatregel is onpraktisch.’ Touroperators en alcoholverkopers klommen gelijk al in de hoogste boom, toen het voorstel bekend raakte.

Op 19 december vergadert het Alcoholic Beverage Control Committee van het ministerie van Volksgezondheid over het voorstel. Gezien de uitspraken die Prayut gisteren deed, hoeft de vergadering niet lang te duren.

(Bron: Bangkok Post, 10 december 2014)

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Premier Prayut houdt wel van een borrel”

 1. david zegt op

  HA! Geheel met hem eens uiteraard. Nog leuker is dat meneer zichzelf een enorme bos veren in zijn achterwerk propt door deze hem populairder makende beslissing te nemen. Je zou haast denken………

 2. Paul ZVL/BKK zegt op

  Alcohol gebruik is zonder twijfel de primaire oorzaak voor al deze ongelukken, echter de regering zou er goed aan doen om de opleiding voor een rijbewijs zodanig te wijzigen dat het in de richting komt van onze Nederlandse standaard. Bij zeer routinematige chauffeurs (denk aan taxichauffeurs) zie je een voertuigbeheersing waarvan je de tranen in de ogen krijgt, laat staan dat je even denkt aan de kleien lettertjes van je ziektekostenverzekering (je moet risicomijdend gedrag vertonen). En dan heb ik het nog niet gehad over de technische staat waarin de voertuigen zich bevinden. Ergo…de politiek…zie de reactie van David.

 3. sadanava zegt op

  Beste David, feit blijft dat Gen. Prayut gelijk heeft dat het de verantwoordelijkheid is van een ieder die drinkt om nooit met een slok op te rijden. Helaas is het de controle en wijze van beboeten dat maakt dat men de verkeersregels aan de laars lapt. Niemand probeert hier een actie te nemen om er zogezegd beter uit te zien. Ik vind uw reactie dan ook zeer ongepast. Het zijn trouwens niet alleen de Thai die met slok op gewoon auto of brommer rijden maar ook zeer veel buitenlanders. En niet alleen op of rond speciale gelegenheden. Ik Denk wat dat betreft een ieder die toch rijdt al is het maar na 1 biertje, eerst naar zichzelf moet kijken. Drinken en rijden gaat gewoon niet samen.

  • david zegt op

   Beste Sadanava,

   Jammer dat u mijn reactie (zelfs zeer) ongepast vindt gezien het feit dat het spelletje “doorgestoken kaart” tamelijk veel wordt gespeeld in de politiek. Het is toch wel fijn dat iemand die op een redelijk ondemocratische wijze de macht gegrepen heeft omdat er op een normale wijze geen bestuur meer mogelijk is ons gewoon alcohol laat kopen op oudejaars avond ronduit een meedenkend mens. Ik wens u dan ook een fijne oudejaarsavond en glaasje op? Laat u rijden, check wel even het alcohol gehalte vd taxi chauffeur.

 4. willem scheveningen. zegt op

  Premier/Generaal Prayut “lust ook wel n bakkie”:
  Laten we elkaar geen mietje noemen;de alcohol zal altijd ruim blijven vloeien rond deze feestdagen[de Thai een beetje kennende]! Ditmaal moet ik echter David in het gelijk stellen.Ik ben ooit tijdens deze feestdagen een goede vriendin verloren en de politie was nergens toen de automobilist[farang] doorreed!
  Willem Schevenin…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website