Coupleider Prayuth Chan-ocha heeft gisteren Zuid-Koreaanse investeerders verzekerd dat de projecten op het gebied van transport en watermanagement, waarvoor de vorige regering het initiatief heeft genomen, doorgaan, alhoewel ze momenteel door de junta worden bestudeerd. Maar op details van specifieke projecten ging hij niet in.

De ontmoeting had tot doel onzekerheid over de plannen van de junta weg te nemen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Korea Water Resources Corporation (K-Water) bijvoorbeeld heeft twee van de negen watermodules, waarvoor de regering een bedrag van 350 miljard heeft uitgetrokken, gewonnen. Begin dit jaar zouden daarvoor de contracten worden getekend, maar de ontbinding van het parlement in december gooide roet in het eten.

De geplande waterwerken worden ook vertraagd omdat een rechter van de Supreme Administrative Court heeft geadviseerd openbare hoorzittingen over de negen modules te houden. Een vonnis in deze zaak wordt binnenkort verwacht.

Een derde onzekerheid vormt het besluit van de junta om het gehele programma onder de loep te nemen. De junta wil dat de werken uit de reguliere begroting worden gefinancierd en niet buiten de begroting om via een lening, zoals de regering Yingluck wilde.

Monthon Panupokin, directeur van K-Water Thailand, noemde na afloop de bijeenkomst ‘een goed teken’ dat het militair gezag de warme banden tussen de twee landen wil handhaven, met name op het gebied van investeringen. Het bedrijf is bereid zich te conformeren aan het beleid van de junta en het wacht op een duidelijke stellingname van de junta over de waterprojecten. ‘Ongeacht wijzigingen in het project dat ons gegund is, gaan we akkoord met het nieuwe beleid daar Zuid-Korea nog steeds vertrouwen in Thailand heeft.’

De vice-voorzitter van de Korean-Thai Chamber of Commerce, Bak Bong Bin, verzekerde tijdens de bijeenkomst Prayuth dat de Zuid-Koreaanse bedrijven begrip hebben voor Thailand’s politieke situatie en de redenen waarom de NCPO een coup pleegde. De bedrijven hebben belangstelling voor zware industrie, transport en milieuvriendelijke investeringen in Thailand, zei hij. Ze zijn bereid kennis en technologie over te dragen.

(Bron: Bangkok Post, 3 juli 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website