Prayut wil lagere tarieven voor de metro

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
15 december 2015

Premier Prayut Chan-o-cha wil lagere tarieven voor de metro. Hij zei dit maandag toen hij de paarse lijn in het depot in Nonthaburi inspecteerde.

De huidige tarieven voor de metro van 14 tot 42 baht zijn te hoog voor de minima zo liet de premier weten. Hij wil dat de nieuwe lijnen betaalbare tarieven gaan rekenen, zodat iedereen gebruik kan maken van het openbaar vervoer. De premier gaat exploitant  MRTA vragen om opnieuw naar de tarieven te kijken. “Mijn beleid is het verminderen van de inkomenskloof zodat lage inkomens ook gebruik kunnen maken van de metro,” zei Prayut.

Gisteren werden de eerste testritten gemaakt tussen Bang Yai en Lao Pun op de Purple Line (Bang Sue-Bang Yai). De 26 km lange Puple Line krijgt 16 stations, vier Park & Ride plaatsen. Naar verwachting gaan 60.000 reizigers er per uur gebruik van maken. De lijn gaat in augustus open met tarieven van 16 tot 40 baht. Vanaf mei mag het publiek gratis op de lijn reizen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/Ek3Dzv

1 reactie op “Prayut wil lagere tarieven voor de metro”

  1. TheoB zegt op

    Lagere tarieven vind ik een goede zaak. Dan gaan waarschijnlijk meer mensen met het OV -> minder opstoppingen en (iets) schonere lucht.

    Ik was verbaasd te lezen dat mr. Chan-o-bla’s zegt dat zijn beleid gericht is op het verminderen van de inkomenskloof.
    Gaat hij dan de hogere inkomens en vermogens extra belasten? Hij was immers enige tijd geleden tegen een verhoging van het minimumloon (nu 300 Bath per dag).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website