Prayut geeft tijdens ASEAN top raad aan het volk

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
29 juni 2019

In Thailand heeft de 34e top van ASEAN vergadering plaatsgevonden. Vanaf 08 augustus zullen de vergaderingen in het nieuwe ASEAN-secretariaat gebouw in Jakarta, Indonesië plaatsvinden.

Een van de punten die is besproken is het Verdrag van Amity en de samenwerking in Zuidoost-Azië (TAC) als gedragscode, over de betrekkingen tussen de landen. Tevens is er gesproken over een economisch partnerschap (RCEP) om het hoofd te bieden aan veranderingen en onzekerheden in de regio, vooral op het gebied van handelsspanningen met de belangrijkste handelspartners. Denk aan de handelsoorlog tussen Amerika en China, die ook Japan en Thailand treffen.

Vier ASEAN-landen, Thailand, Indonesië, Singapore en Vietnam, zullen deelnemen aan de G20-top om de kwesties over de lopende handelsoorlog te bespreken. ASEAN zou graag de situatie snel opgelost willen zien.

Voor zijn “volk” gaf hij bij gelegenheid de volgende raad mee. Iedereen zou de werken van Sunthorn Phu moeten bestuderen, niet alleen door studenten op Prathom niveau maar door alle mensen. Gebruik de lessen van zijn toneelstukken en andere literatuur in het dagelijkse leven! De minister-president merkte op dat Thailand trots moet zijn op zijn taal en literatuur die worden beschouwd als nationale schatten onder de drie belangrijke pijlers: het land, religie en de monarchie.

Uiteindelijk blijft de vraag of Prayut zelf daartoe gekomen is en of het verstandig voor hem zou zijn eens een andere taal te leren. Zelfs zijn openbare speech op het ASEAN-congres liet volgens ingewijden te wensen over.

Bron: Pattaya Mail e.a.

3 reacties op “Prayut geeft tijdens ASEAN top raad aan het volk”

 1. janbeute zegt op

  Wijze woorden van Prayuth.
  Of beter vertaald weer terug naar de tijd van de paardentram en postkoets.

  Jan Beute.

 2. G.J. Krol zegt op

  Ik heb mijn “dochter” in Chiang Mai verteld wat volgens Prayut goed voor haar was. Werk en een fatsoenlijk loon is voor haar populairder dan de werken van Sunthorn Phu.
  Vanavond heeft ze een klus die Thb 300 oplevert. De eerste klus in twee weken tijd.
  Met alle respect maar wat een achterlijk advies van Prayut. De eigenaresse van een koffieshop verkoopt 2 kopjes koffie per dag. Het ene restaurant na het andere gaat dicht. En om het gebrek aan , of beter gezegd, het wegblijven van een inkomen op te vangen, moet zijn volk de werken van Sunthorn Phu lezen.

 3. Bert zegt op

  Mijn familie is nog bezig met het lezen van Animal Farm 🙂
  Daarna zullen we aan de volgende beginnen.

  Misschien een tip voor de PM, volgende keer een ISBN erbij zetten, is het makkelijker te bestellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website