De donkere lucht tussen Thailand en Cambodja lijkt opgeklaard. In 2003 dreigde er zelfs nog een oorlog tussen beide landen om de Hindu-tempel Preah Vihear en het grensgebied. Bij beschietingen en ander militair treffen vielen er zelfs doden. Inmiddels is het weer koek en ei, getuige de bovenstaande foto, al lijkt Prayut zich wat ongemakkelijk te voelen bij de knuffel van collega Hun Sen.

Donderdag troffen de twee elkaar in Phom Penh om afspraken te maken over de bilaterale handel. Daarnaast werden er afspraken gemaakt om de verkeersdrukte bij de grenspost Aranyaprathet-Poipet op te lossen. Er worden daarvoor vier nieuwe grensposten geopend: als eerste de grenspost tussen Ban Nong Ian (Sa Kaeo) en Stung Bot (Banteay Meanchey). De andere twee zijn nog onbekend.

Verder willen beiden landen voor jaar 2020 een herstel van de railverbinding Aranyaprathet – Phnom Penh. Deze verbinding is zwaar beschadigd bij interne conflicten in Cambodja.

In 2020 moet de bilaterale handel tussen de landen 15 miljard dollar bedragen, in 2015 was dat 6 miljard dollar. Beide regeringsleiders ondertekenden ook een overeenkomst ter voorkoming van dubbele belastingheffing.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Prayut en Cambodjaanse premier Hun Sen kunnen het goed vinden”

  1. Slagerij van Kampen zegt op

    Nog niet zo lang geleden was Thaksin daar van harte welkom. Wat een poppenkast!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website