Een Poolse toerist is in Bangkok dood aangetroffen met een doorgesneden keel in de badkamer van een luxe hotel op Sukhumvit Soi 23  op vrijdagavond.

De 42-jarige man, gekleed in een witte badjas, werd gevonden in een plas bloed. Het moordwapen, een mes, werd daar ook aangetroffen.

Er waren geen sporen van een worsteling in de kamer en er waren geen bezittingen van de man gestolen, zo liet Pol Sub Lt Thotsaphol Insith van het Thong Lor politiebureau weten.

Het hotelpersoneel vertelde de politie dat de man op woensdag had ingecheckt en hij was van plan om op vrijdagmiddag te vertrekken. Nadat de checkout tijd was vertreken belde een medewerker naar de kamer, maar kreeg geen antwoord.

De politie gaat er in eerste instantie van uit dat de man zichzelf gedood zou hebben, maar zal de zaak onderzoeken. Rechercheurs zullen de beelden van het gesloten tv-circuit bekijken om te zien of er andere personen op zijn kamer zijn geweest.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/cxr5AW


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Poolse toerist (42) met doorgesneden keel aangetroffen in hotelkamer”

 1. Pat zegt op

  Sukhumvit Soi 23 is mij goed bekend, dus doet wel even raar.

  Geen gevecht en niets gestolen lijkt inderdaad in de richting van zelfmoord te gaan, vooral ook omdat Poolse mensen meer dan andere mensen vaak depressief gedrag en nog vaker een alcoholprobleem vertonen…

  Wat er ook gebeurd is, het blijft erg.

  • Frans Nico zegt op

   Nou, het lijkt mij onwaarschijnlijk dat iemand zichzelf de keel doorsnijdt. Weer typisch een (voorbarige) Thaise conclusie.

 2. Hans Bos zegt op

  Nounou, wat een vooroordelen over Polen. Zelfmoord zorgt voor het minste werk voor de politie. De zaak ligt vrij eenvoudig. Als de vingerafdrukken van de man op het mes staan, behoort zelfmoord tot de mogelijkheden. Ik neem niet aan dat iemand bij zelfmoord handschoenen draagt….

  • David H. zegt op

   Een prof. killer kan natuurlijk ook dat mes even in de dode man zijn hand drukken , of niet soms , wel dan even opeletten of de dode links of rechtshandig is/was….

 3. fernand zegt op

  Geen gevecht?,eerst iets in een drankje om te slapen,dan maar uitgevoerd wat moest.
  Niks gestolen,wat waren zijn bezittingen?cash geld ,t gootste deel mee genomen en wat achter gelaten om het niet op diefstal te laten lijken.
  Moorwapen,mes? aangetroffen ter plaatse,indien vermoord zal de moorenaar ook wel weten hoe dat achter te laten.
  Zo lijkt alle s inderdaad op zelfmoord,maar ik vraag me toch af waarom iemand incheckt in een luxe hotel om zich van het leven te beroven.Zo n zelfmoord staat toch in andere landen onderaan d e lijst van zelfdodingen,waarom staat dat in Thailand bovenaan de lijst?
  En in de omringende landen hoor je toch ook niet dat er zoveel zelfdodingen zijn van buitenlanders in luxe hotels,of van het dak springen.
  Hoe dan ook het valt enorm op als er een farang gevonden wordt dat doodsoorzaak onmiddellijk zelfdoding is en dat er weinig of geen onderzoek is daarnaar,zal te wijten zijn aan het feit dat daar op alle potjes dekseltjes passen zeker?

  Mocht een reisbureau op het idee komen reizen te organiseren naar Thailand voor mensen die met het idee zelfdoding rond lopen,zouden ze dan toch wel goeie zaken doen.Misschien wel een gat in d e markt!!

 4. Erik bkk zegt op

  Het wordt zo steeds gekker, doorgesneden keel en zelfmoord? Als het nou een japanner zou zijn geweest die harikiri had gepleegd..

 5. De Kind Marcel zegt op

  Ik denk dat het niet simpel is om uw eigen keel door te snijden !

 6. Roswita zegt op

  Toen ik vorig jaar in Thailand was, heb ik hierover (de vele zelfmoorden in Thailand) in Hua Hin met een paar Scandinavische gasten (zweed, noor en twee denen) een discussie gehad. Zij waren het over één ding eens en dat was dat de echt zelfmoorden (die volgens hun wel degelijk regelmatig aan de orde zijn) voornamelijk gepleegd worden door mannen die er financieel bijna doorheen zitten en geen baan meer kunnen vinden. Zij gaan dan nog een keer de bloemen buiten zetten en draaien daarbij hun laatste centen er nog doorheen alvorens er een eind aan te maken. Zij kenden in ieder geval twee gevallen waarbij dit aan de orde was. Deze hadden overigens wel een afscheidbrief achter gelaten voor familie. Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar vind het, als ik de verhalen over zelfmoord in Thailand (vaak Pattaya) lees, dat er wel vaak meteen geconcludeerd wordt dat het om zelfmoord gaat. In dit geval lijkt het mij toch niet zo moeilijk om de beelden te bekijken of hij alleen naar zijn kamer is gegaan. De luxe hotels hebben zover ik gezien heb allemaal camera’s bij de ingang en in de gangen naar de kamers.

 7. e zegt op

  Ja hoor ;
  Een ‘ echte Thai ‘ zelfmoord theorie. laat mij niet lachen.
  Het stikt hier van de farangs die ‘ zelfmoord ‘ plegen . Gebrek aan forensisch onderzoek en bad publicity
  is de ware reden om deze moorden zelfmoorden te noemen. Ook zit de RTP niet echt te wachten op werk
  in deze zaken; die spanderen hun tijd beter : tea money ophalen.
  Er is hier een zeer goede specialiste op gebied van forensisch onderzoek ( dame met het gekleurde haar )
  en deze dame wordt altijd verre weg gehouden van ‘zelf moorden’ zo ook bij moorden .
  De waarheid moet vooral niet boven tafel komen .

 8. Pat zegt op

  Ik zou één rechtzetting willen doen : blijkbaar heb ik het artikel iets te snel gelezen, want je keel zelf oversnijden is niet de meest toegepaste wijze om zelfmoord te plegen.

  Dit overlijden zit dus mogelijk iets minder simpel in mekaar…

  De vooroordelen over de Polen behoud ik (dat is een pseudo-wetenschappelijk feit), net zoals ik de kritiek hier op de Thaise overheid/politie onderschrijf dat men wel erg weinig tijd steekt in diepgaand forensisch onderzoek bij zo’n verdachte overlijdens…

  Waar ik dan weer niet mee akkoord ga, is dat de reden zou zijn dat het om buitenlanders gaat.

  Zoals Roswita schrijft : er ontnemen nogal wat expats zich van het leven, vaak door financieel falen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website