1000 Words / Shutterstock.com

De politie zegt hard op te treden tegen de roodhemd-beweging als zij aanstaande dinsdag gaan protesteren op de vierde verjaardag van de junta. RTP adjunct-hoofdcommissaris Srivara laat weten dat politieke bijeenkomsten van vijf personen of meer verboden zijn.

Het rommelt steeds vaker in Thailand waar steeds meer groeperingen zich afzetten tegen de huidige militaire regering. Gisteren deelden leden van de New Democracy Movement op BTS-station Asok folders uit met daarop een afbeelding van premier Prayut met Pinokkio neus. Volgens de actievoerders liegt de premier steeds weer over voorgenomen democratische verkiezingen en de verkiezingsdatum.

Bron: Bangkok Post – Foto: Archief

4 reacties op “Politie waarschuwt roodhemden geen onrust te stoken op 22 mei”

 1. Rob V. zegt op

  Over die steeds uitgestelde verkiezingen stond een leuke (droevige) spotprent in The Nation:
  http://www.nationmultimedia.com/cartoon/20331

  We zien een buffalo die de Thaise militaire junta moet voorstellen, behangen met bling bling zoals de exorbitant dure horloges die vice premier Prawit in bezit (“te leen”) had. Er achter staat hrt Thaise volk/democratie verdrietig in afwachting van verkiezingen. Uitstel, uitstel, uitstel.

  Overigens, als 22 Mei geen goede dag voor protest is… vandaag misschien wel? 19 Mei 2010 is ook een bijzondere, trieste, datum. En dan zijn er nog de Donkere/Bloederige Mei dagen van 1992. Wat is dat toch met de maand Mei (en Oktober, 1973 en 1976)?

 2. Cor Verkerk zegt op

  En de heer Prayut had geen politieke bijeenkomst afgelopen week in Buriram?…..
  Volgens de foto’s toch duidelijk meer dan 5 personen aanwezig.

 3. T zegt op

  Democratie in Thailand niet dus, oké ook goed maar doe dan ook niet net alsof die er is…

  • TheoB zegt op

   Natuurlijk is er democratie!
   Maar dan wel alleen voor de คนดี (Goede Mensen). Die hebben tenminste verstand van alles wat in het landsbelang is en die weten wat goed is voor de rest van de bevolking.

   Thailand staat nog steeds met een been in de dagen van นาย (Naai), ไพร่ (Phrai) en ทาส (Thaat). De eerste 2 groepen hebben financieel belang bij een grote groep goedkope en onderdanige werkkrachten. De economie is gericht op productie voor de export. Dus hoe lager de lonen, hoe beter de internationale concurrentiepositie en hoe hoger de winsten.
   Zodra de politieke invloed van de 3de groep de economische belangen van de 1ste en 2de groep bedreigd, wordt er (zonodig hard) ingegrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website