De politie van Bangkok heeft sinds gisteren de beschikking over mobiele camera’s om het verkeer te controleren en beboeten. De camera’s worden vooral ingezet om snelheidsovertreders te pakken.

Dankzij de camera’s kunnen er geen discussies meer ontstaan over de overtreding. Andere zaken die de politie wil aanpakken zijn rijden op de verkeerde rijbaan en voetpaden, het afsnijden en illegale straatraces.

De veertien camera’s zijn gisteren in stelling gebracht en dat leverde al direct succes op. Zo werden er 300 snelheidsduivels gesnapt op de Vibhavadi Rangsit Road.

De overtreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd en moeten de boete binnen een week betalen. Doen ze dat niet dan volgt er een waarschuwing om binnen dertig dagen te betalen. Bij het in gebreke blijven, komen ze op een zwarte lijst voor verlenging van hun rijbewijs, voertuigvergunning en de verzekering.

De politie hoopt dat met de inzet van camera’s het aantal overtredingen op e weg terug loopt, aldus adjunct hoofdcommissaris Jirapat.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Politie Bangkok maakt met camera’s jacht op snelheidsduivels”

  1. rob Tha Mai zegt op

    dit gaat om nummerbord herkenning van achteren. Hoeveel voertuigen hebben totaal geen nummerbord. En hoe zit het met rode kentekens, die op garagenaam staan. Niet betalen betekent geen nieuwe wegenbelasting en W.A,verzekering. Hoeveel betalen deze totaal al niet. En hoeveel staan er helemaal niet op een adres genoteerd. Weer problemen om het geld te innen.

  2. chris de boer zegt op

    Daar zijn ze wel knap laat mee.

  3. henry zegt op

    Er zijn in bangkok al duizenden vaste cameras in gebruik. Mijn boetes voor een van rijvak te veranderen over een witte lijn te rijden en door het rode licht zijn daarvan het bewijs. men krijgt de boete plus fotookes uit 2 verschillende posities mooi thuisgestuurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website