Het Thaise ministerie van transport ontwikkelt plannen voor de aanleg van een dubbelspoorverbinding tussen Nakhon Ratchasima en Pakse in Laos. Er volgt eerst een haalbaarheidsstudie. Ook de regering van Laos is voorstander van het plan.

Een andere dubbelspoorlijn van Thanon Jira Junction in Nakhon Ratchasima naar Khon Kaen is voor 90 procent klaar en de verbinding van Khon Kaen naar de grensprovincie Nong Khai wordt binnenkort ter goedkeuring aan het kabinet voorgelegd. Een dubbelspoorlijn die Ban Pai (Khon Kaen), Mukdahan en Nakhon Phanom verbindt, is in voorbereiding en gaat ook binnenkort naar het kabinet.

Arkhom wil ook onderzoeken of een HSL Nakhon Ratchasima – Nong Khai mogelijk is.

Er zijn nog meer infrastructurele projecten zoals het verbreden van wegen in Bung Kan die een verbinding met Laos vormen. Het werk vindt gelijktijdig plaats met de geplande constructie van de vijfde Thai – Lao Friendship brug. Een zesde tussen Ubon Ratchathani en Salavan in Laos moet er in de toekomst komen.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Plan voor spoorlijn Nakhon Ratchasima – Laos”

 1. erik zegt op

  Pakse ligt in de regio Ubon Ratchathani en het lijkt me logisch die trein dan NIET via Nakhon Phanom te laten lopen. Ik heb begrepen dat van Nakhon Phanom via Laos de lijn naar Hanoi moet gaan en dan naar China voor het containervervoer van Myanmars nieuwe diepzeehaven naar China. Hoe dan ook, een positieve ontwikkeling en jaren werk voor Thaise arbeiders.

  • Ger-Korat zegt op

   Bij Korat splitst het spoor zich al richting Khon Kaen ( naar het noorden en richting Ubon Ratchathani ( naar het oosten)Deze laatste wordt bedoeld om door te trekken naar Pakse en het huidige enkelspoor daarbij te verdubbelen.
   Ban Phai ligt op de route Korat naar Khon Kaen en 40 km zuidelijk van Khon Kaen. Hierbij wordt gepraat over het spoor naar Mukdahan, men is al druk bezig in bijvoorbeeld het oosten van de provincie Roi Et en Kalasin met het traject.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website